“Tähetunnil” sadas rakverlastele auhindu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Mäesepp
Lauri Mäesepp Foto: Arvet Mägi

Jõgeval 19. ja 20. novemb­ril toimunud Betti Alverile pühendatud luulepäevadelt “Tähetund”, millel võistlesid Eesti pagulasluuletajate loomingust sündinud lavastused, naasid kolm Rakvere trup­pi auhindadega.

Rakvere gümnaasiumi Teatriansambel osales festivalil lavastusega “Mida teate teie sellest” Arvet Viirlaiu tekstidele, Rakvere Linnanoorte Näitetrupp esitas Marie Underi ja Bernard Kangro luulest loodud lavastuse “Ma näen sind” ning Rakvere reaalgümnaasiumi laulu- ja mänguselts Karla mitme pagulasluuletaja loomingust koostatud lavaka­va “Mina olen pärit ...”.

Linnanoorte Näitetrupp pärjati parima lavakujunduse preemiaga ning juhendaja Tiina Rumm sai festivali parima juhendaja tiitli.

Reaalgümnaasiumi Karla lavastust tunnustati eripreemiaga tundesiiruse eest.

Rakvere gümnaasiumi Teat­riansambel pälvis kaks eriauhinda näitlejatööde eest: Elisabeth Tif­fany Lepikule andis žürii lootuse eripreemia väikesele vaprale viiuldajale ja Lauri Mäesepale (pildil) väljendusselguse eripreemia.

Tänavuse luulefestivali “Tähetund” peaauhinna võitis Kolga Kohal-olijate lavastus “Eska­po­loogia”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles