Lääne-Virumaa suusarajad ootavad sõitjaid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aarne Mäe

Põhja-Eestit tabanud lumeuputus on meeltmööda suusasõpradele, kes saavad nüüd kiirustada radadele, mis on jõutud sisse ajada.

Rägavere vallas Mõedaku spordibaasis askeldas rajameister metsas juba kolmapäeval ning sai valgustatud raja töökorda. Ka viie kilomeetri pikkune rada sõideti lumesaaniga läbi, rajamasin saadeti peale neljapäeva õhtul.

Reedese seisuga ongi Mõedakul sõidukorras 5 km rada ning 3 km pikkune valgustatud rada, kus tule valgel saab suusatada iga päev kella üheksani õhtul.

Väike-Maarja vallas Ebaveres on rajameister Urmas Kullase sõnul suusasõiduvõimalused ideaalsed: lund on rohkesti ning kõik rajad – 1, 2, 3 ja 5 km – olid sisse aetud juba kolmapäeval.

Tamsalus ootab suusahuvilisi 4,3 km pikkune valgustatud rada koos staadioniringiga, kus saab suusatada vaba- ja klassikatehnikas. Valgustatud on see rada kella üheksani õhtul.

Rakveres Palermo terviserajal on saaniga sisse aetud 2,2 km valgustatud suusarada. Lisaks on saaniga pressitud ja sõidukorras ka valgustamata 3 km vabatehnikarada.

Sõmeru vallas on Aare Hein esimestest lumistest päevadest alates käinud ligi 8 km pikkusel terviserajal masinaga lund kokku pressimas ning poolkaares ümber aleviku vonklevad rajad on hetkel vabatehnikas sõidetavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles