Koolide ühendamine kütab jätkuvalt kirgi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RAKVERE VENE GÜMNAASIUM.
RAKVERE VENE GÜMNAASIUM. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Uus põhikooli- ja gümnaasiumiseadus kohustab omavalitsusi viima koolide põhimäärused selle seadusega vastavusse.

Rakvere linnavolikogus põhjustas vaidlusi Rakvere gümnaasiumi uus põhimäärus, kuhu on sisse kirjutatud, et õppetöö koolis toimub eesti ja vene keeles.

Alus selleks on linnavolikogu otsus, mille kohaselt Rakvere vene gümnaasium liidetakse järgmisest õppeaastast Rakvere gümnaasiumiga.

Rakvere gümnaasiumi õpetajast linnavolikogu liikme Heli Kirsi arvates oleks juriidiliselt korrektne praegu öelda, et gümnaasiumi õppekeeleks on eesti keel, sest venekeelset õpet koolis esialgu ei anta.

Roman Kusma aga ütles, et põhimäärusesse õppekeelena vaid eesti keele jätmine võib venekeelsele kogukonnale anda vale signaali, et koolide liitmise puhul venekeelset õpet andma ei hakatagi.

Rakvere abilinnapea Ain Suurkaev selgitas, et kahe keele sätestamine põhimääruses on siiski oluline, sest esimesed õigusaktid, mida linnavalitsus uue õppeaasta kohta vastu võtab, antakse välja juba märtsis. “Õigusakte saab vastu võtta vaid koolide kehtivate põhimääruste alusel,” lisas Suurkaev.

Linnavolikogu otsuse liita Rakvere vene gümnaasium Rakvere gümnaasiumiga on vene gümnaasiumi õpilaste vanemate esindajad kohtus vaidlustanud. Et osapooled kompromissile ei jõudnud, ootab ees kohtulik arutelu. Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami ei osanud öelda, millal võiks kohtuistung toimuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles