Täna sõlmitakse Rakvere toidupanga asutamislepe

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupanga kogumisnõu.
Toidupanga kogumisnõu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänasest saab Toidupanga tegevus ametlikult hoo sisse viies uues linnas - täna allkirjastatakse Tallinnas Viru Konverentsikeskuses Narva, Pärnu, Rakvere, Viljandi ja Jõhvi toidupankade asutamislepped.

Sotsiaalminister tunnustas inimesi erinevates linnades, kes Toidupanga rajamise ette on võtnud. "On suur rõõm näha, et Eestis on tekkimas tugev koostöö aktiivsete mittetulundusühingute, kodanike, eraettevõtete ja riigiasutuste vahel, et aidata raskustes peresid ja lapsi. Usun, et Toidupank saab aidata tuhandeid Eestimaa inimesi nii täna kui ka tulevikus," tõi välja sotsiaalminister Hanno Pevkur.

Selle aasta märtsikuus Swedbanki ja sihtasutuse Eesti-Hollandi Heategevusfond Päikeselille koostöös ning Avatud Eesti Fondi toel asutatud heategevuslik organisatsioon tegutseb nüüdsest erinevate kohapealsete mittetulundusühingute juhtimisel juba seitsmes erinevas Eesti linnas - Tallinnas, Tartus, Narvas, Jõhvis, Viljandis, Rakveres ja Pärnus.

"Toidupanga laienemine on tänaseks tõeliselt suure hoo sisse saanud ja meil on selle üle väga hea meel. Swedbank'il on olnud au olla toetava ettevõttena nii Toidupanga asutamise kui ka arenemise juures ja loodame omalt poolt, et aina suurem hulk inimesi ja organisatsioone sellele tänuväärsele ettevõtmisele Eestis oma õla alla panevad," sõnas Swedbanki personalidirektor Eestis Signe Kaurson.

Asutamislepetele kirjutavad täna alla erinevates linnades Toidupanga tegevust koordineerivate organisatsioonide esindajad. Kohapealsete toidupankade tegevust koordineerivad: Narvas Narva Päästearmee, Pärnus Pärnu Diakooniakeskus, Tartus MTÜ Iseseisev Elu, Rakveres Rakvere Diakooniakeskus, Jõhvis Ida-Virumaa Puuetega Inimeste Koda, Viljandis Viljandimaa Lasterikaste Perede Ühing ning Tallinnas SA Eesti-Hollandi Heategevusfond Päikeselill.

Toidupank on mittetulunduslik organisatsioon, mis loodud selleks, et aidata hädasolijaid kõige elementaarsema ja hädavajalikumaga - toiduga. Toidupank organiseerib igal nädalal kaupluste, tootjate, hulgiladude ja eraisikute poolt annetatud toiduainete kokku kogumise.

Vabatahtlike abiga komplekteeritakse toidupakid ning edastatakse need puudust kannatavatele peredele.

Toidupanga mündikampaania on ellu kutsutud Toidupanga laienemise toetuseks Eesti Pangaliidu, kodanikuliikumise Teeme Ära, Kodanikuühiskonna Sihtkapitali, AS G4S Eesti ja Eesti Kaupmeeste Liidu poolt ning kutsub üles eraisikuid ja ettevõtteid annetama kroonimünte Toidupanga kogumiskastidesse üle Eesti kuni järgmise aasta jaanuari lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles