Lumevangi jäänud inimesed saavad abi Viru-Nigula spordihoones

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Liiklus seisab endiselt Tallinn-Narva maanteel Padaorust kuni Rannuni. Teesulus on hulk sõiduautosid, mõned reisibussid ja veoautod. Viimastel andmetel võib öö jooksul lumevangi jäänud olla umbes kuussada inimest.

Lumevangi jäänuid evakueeritakse Viru-Nigula spordihoonesse. Praeguseks on spordihoonesse toodud sadakond inimest, nende seas ka paar imikut.

“Pakume abivajajatele sooja ruumi, jagame tekke, samuti teed, kohvi ja saiakesi,” rääkis Viru-Nigula abivallavanem Guido Reimer. Evakueeritutele on tagatud ka pesemisvõimalus. Abivajajate evakueerimisega tegeleb Ida-Eesti Päästekeskus. Infot evakueeritud inimeste kohta saab Viru-Nigula vallavalitsuse infotelefonilt 32 29 637.

Sõidukites lumevangi jäänud inimestele Padaoru ja Rannu vahelisel alal jagatakse kohapeal sööki, kütust ja sooje tekke.

Reimeri sõnul ajab Viru-Nigula ja Padaoru vahelist teed lahti sahk, kuid lumesadu on tugev ja tee tuiskab juba poole tunniga uuesti täis. Reimeri sõnul on teised Viru-Nigula vallateed praegu peaaegu kõik läbimatud.

Abivajajate hulga suurenemisel ollakse valmis kasutusele võtma ka rahvamaja ruumid ning ollakse valmis inimeste öiseks majutamiseks.

Padaorus pikimalt lumevangis olnud inimesed on olnud seal üle 15 tunni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles