Juhtkiri: Tere, sõbrad!

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Teataja on eri nimede all virumaalastele värskeid uudiseid koju toonud juba 85 aastat.
Virumaa Teataja on eri nimede all virumaalastele värskeid uudiseid koju toonud juba 85 aastat. Foto: Arvet Mägi

Nagu Eesti Ajalehtede Liit ja enamik Eestis ilmuvaid ajalehti, nõnda kuulutab ka Virumaa Teataja aasta lõpus välja pressisõbra.


Seekord langes meie valik korvpallitreener Andres Sõbrale, kelle ütlemisi on kirja panna ja pärast lugeda puhas nauding.


Kuid meie infoallikate, intervjueeritavate ja kaastöötajate hulgas on veel väga-väga palju sõpru, kelleta ajaleht ja seeläbi ka lehelugejad sootuks vaesemad oleksid. Pressisõbra väljakuulutamisel mõtleme tegelikult kõikidele nendelegi.
Kui aga veelgi laiemalt võtta, siis tegelikult on meie suurimad sõbrad Virumaa Teataja tellijad ja ostjad, samuti reklaamikliendid, kes on meile truuks jäänud ka majanduslikult kõige raskematel aegadel.


Oleme ju teie kõigi teenistuses, ja kui poleks lehetellijaid ega reklaamikliente, siis poleks ka kohalikku lehte.


See on niisugune side, mis viib kohalikud inimesed teiste kohalike inimestega kokku, viib nad kurssi, õpetab ja selgitab, kommenteerib ja arutleb, kiidab ja kritiseerib.
Ajakirjanikud ja teised lehetegijad on ju siin ainult vahendajad.

Virumaa Teatajal on suur rõõm olla selleks vahendajaks Lääne-Virumaal ning seetõttu hindame ka pressisõbralikku suhtumist nii ametnike, ettevõtjate, poliitikute kui ka iga üksikisiku poolt, kellega oma vahendamistöös kokku puutume.


Mõistagi pole me nii naiivsed, et usume, et absoluutselt kõik on valmis vabalt pressiga suhtlema. Kindlasti põrkame oma töös vastu väärarusaamu, möödarääkimisi, põlgust või lihtsalt virisemist.


Virumaa Teataja püüab hoida siiski positiivset joont, ja kui isegi oleks põhjust, ei kiirusta me kedagi juba mitmel viimasel aastal pressivaenlaseks tembeldama.
Sõbralik õlalepatsutus teile, head sõbrad, ja tulge teiegi, kes te veel natuke vähem sõbrad olete, sõprade poole üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles