Torm täitis Rakvere majutusettevõtted

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotell Wesenberg ei pidanud tormi ajal ühtegi peavarju küsijat tagasi saatma.
Hotell Wesenberg ei pidanud tormi ajal ühtegi peavarju küsijat tagasi saatma. Foto: Arvet Mägi

Lumetorm Monika, mis inimesed Padaorgu lumevangi jättis ning Tallinna-Narva maantee läbimatuks muutis, suunas Ida-Virumaa poole teel olnud kodanikud Rakvere majutusettevõtetesse, kus kõik toad täitusid.

Aqva Hotels OÜ juhatuse liige Roman Kusma kõneles, et neil oli möödunud reedeks hotell välja müüdud, kuid osa inimesi ei pääsenud siiapoole tulema ja teised, kes siin olid, ei tahtnud jälle ära minna.

Samal ajal keerasid need inimesed, kes Ida-Virumaa poole teel olid ja juba teadsid, et Padaorg on kinni, Rakveresse sisse ning tulid peavarju otsima. Nii juhtuski, et reedel oli Aqva hotellis iga viimane kui tuba kinni ja paljudele küsijatele tuli ära öelda ning mõnda teise Rakvere majutusettevõttesse juhatada.

Seltskond teel Toilasse

“Ma arvan, et meie juures oli hea lumevangis olla,” märkis Kusma ja meenutas 2008. aasta novembritormi, millega seoses oli sarnane olukord, et inimesed ei saanud Rakverest minema. “Kes olid esimesel õhtul siin, jäid veel üheks ööks.”

Vabade tubade puudus oli eelmisel nädalal ka Katariina külalistemajas, kust juhataja Tõnu Leppiku sõnul tuli paraku toaotsijaid tagasi saata.

“Mahutasime nii palju, kui saime,” ütles Leppik ja meenutas seltskonda, kes oli teel Toila termidesse, aga kuulnud Padaoru-sündmustest, jäi siia ööbima.

Kõikidel ei olnud küll materiaalset võimalust pikemaks jääda, kuid kes jäid, need hakkasid juhataja sõnul liikuma laupäeval.

“Laupäeval pidime osa inimesi vägisi ära saatma, sest meil olid teatud toad broneeritud. Mõnigi läks kerge meelehärmiga, samas ei olnud midagi teha,” tunnistas Leppik, kuid tundis heameelt, et nad aidata said ja et neil endil ei tulnud elektrikatkestusi sellel ajal ette, sest siis oleks väga ebameeldiv olnud.

Sarnaselt Roman Kusmale mainis ka Tõnu Leppik eelmisi torme, näiteks möödunud aastast, kui juhtus samasugune lugu – inimesed eelistavad kurjade ilmadega kuskil ööbida, et mitte mööda teid seigelda. “Hea oli, et aidata saime,” lisas Leppik.

Kohad juba enne täis

Hotellist Wesenbergh öeldi, et esialgu ei olnud neil toad täis ja nemad majutasid kõik ööbimisvõimaluse otsijad kenasti ära. Midagi sarnast hotelli administraatorile varasemast ajast ei meenunud.

“Suvel, kui ilm on vihmane, on üks-kaks jalgratturit tulnud ööbima, aga see ei ole võrreldav,” lausus ta.

Art Café toitlustus- ja teenindusjuht Silver Tralla ütles, et neil olid Art hotellis juba enne tormi algust toad täis, mõni üksik oodatud klient jäi tulemata.

Tralla sõnul käidi neiltki ööbimisvõimalust küsimas, sest Tallinna-Narva maanteelt Narva suunas liikujad suunati tagasi. Vabu tube Art hotellil siiski pakkuda ei olnud. Tralla ütles, et abivajajad viidi autoga Villa Theresasse ning juhatati Katariina külalistemajja.

Monika

• Lumetorm Monika sai alguse neljapäeva hommikul Lõuna-Eestist ning levis õhtuks üle kogu Eesti.
• Tormi tõttu jäi Lääne- ja Ida-Virumaa piiril lumevangi umbes 600 inimest. Sajad inimesed pidid öö veetma autos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles