Kiirabibrigaadid nägid suure lumega abivajajateni jõudmisega vaeva

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiauto.
Kiirabiauto. Foto: Toomas Huik.

Eestis möllanud lumetorm Monika takistas kiirabil abivajajateni jõudmast , selliseid juhtumeid tuli ette ka Lääne-Virumaal.

Kadrina vallas Leikude külas jäi 10. detsembri pärastlõunal lumevangi oma kuuendat last ilmale tooma hakkav Terje Lopetiene.

Ämmaemanda ja Kadrina vallavanema korraldamisel vabastas traktor kiirabile tee abivajaja majani.

Kokku pooleteisetunnise ootamise järel pääses Lopetiene kiirabiautosse, mis sõitis tema sõnul maja juurest suurele teele justkui tunnelis, sest autoaknast paistsid üksnes lumest seinad.

Ligikaudu neljatunnise Rakvere haiglas viibimise järel sündis terve poisslaps, kes ema sõnul ei hakka kandma tuisu ega tormiga seonduvat, vaid pere traditsioonide kohaselt R-tähega algavat nime Robert.

Tamsalus oli üle- eelmisel nädalal õnnetus ning inimesel lahtine luumurd. Läks aega, enne kui kiirabi kannatanuni jõudis. “Mulle helistas Vahur Luumann (E-Betoonelemendist, kellele Sassi Trans OÜ teenust osutab) ja mõne aja pärast Marko Pomerants, kes selgitasid, et on vaja abistada, sest kiirabi on olnud juba pool päeva Assa­mallas lumevangis,” rääkis transpordifirma Sassi Trans OÜ juht ja ise lumesaha roolis istuv Ingar Sassi.

Lumelükkaja tahtis hakata Tamsalust Assamalla poole minema, aga tee oli kinni, traktoriga läbi ei saanud ja kopaga lihtsalt ei jõudnud lund ära lükata – nii tugev lumi oli.

“Siis läksin Väike-Maarjasse ja sealt Rakvere poole. Politseil oli tee kinni pandud, ainult päästemasinad lubati edasi. Mitte midagi ei näinud. See oli omaette kogemus – ei näe, kus on kraav või oled juba ise kraavis. Lõpuks sain Assa­malla välja, leidsin kiirabiauto ning teised sõidukid. Aitasin need rivvi ning hakkasime minema. Mina ees, siis kiirabiauto ja siis ülejäänud. Sõitsin haiglani välja, et kiirabi kindlalt kohale jõuaks,” meenutas Sassi.

Kõige ekstreemasem juhtum leidis aset Raplamaal Kohilas, kus südamehaige mehe arsti juurde toimetamine võttis aega kolm tundi ja appi tuli kutsuda roomiksõiduk, kirjutas Postimees.

Et tormijärgsel laupäeval südamemurega kiirabisse helistanud mehe tervisehäda oli eluohtlik, tegi kinnituisanud tee tõttu hädalise juurde mitte pääsenud kiirabibrigaad kõik selleks, et vanahärra arstlikku kontrolli toimetaja ja palus selleks appi päästeameti. Vanahärra jõudis lõpuks ikka ilusti haiglasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles