Eurole ülemineku tõttu on liikluskindlustuse müük aastavahetusel peatatud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Liikluskindlustuse Fondi veebilehekülg.
Eesti Liikluskindlustuse Fondi veebilehekülg. Foto: Internet

31. detsembril alates kella 14 kuni 1. jaanuari kella 14 ei ole Eestis võimalik sõlmida liikluskindlustuse lepinguid ja ei väljastata liikluskindlustuse poliise.

Sel ajal seadistatakse liikluskindlustuse register ja kindlustusandjate teenindussüsteemid ümber töötamaks eurodes. Eesti Liikluskindlustuse Fond (LKF) peab liikluskindlustuse registrit, kus on teave kõikide  Eestis sõlmitud liikluskindlustuse lepingute ja nende alusel väljastatud poliiside kohta.

Aastavahetusel tehakse liikluskindlustuse registri hooldustöid, mis on vajalikud eurole üleminekuks. Ilma liikluskindlustuse registri toeta ei saa kindlustusandjad sõlmida liikluskindlustuse lepinguid ega väljastada poliise.

LKF palub klientidelt mõistvat suhtumist ja vabandab võimalike ebameeldivuste pärast. Samuti soovitab LKF sõidukiomanikel vaadata üle ja vajadusel uuendada oma liikluskindlustuse kehtivus enne teenuse katkestust.

LKF on liikluskindlustuse seaduse nõudel kindlustusandjate poolt asutatud ühing, mille peamiseks ülesandeks on täita garantiifondi rolli ning hallata liikluskindlustuse registrit. Garantiifond hüvitab kindlustamata või tundmatuks jäänud sõidukite põhjustatud kahjud. Samuti kogutakse vahendeid olukordadeks, kui kindlustusandja ei ole võimeline kannatanute nõudeid rahuldama maksejõuetuse tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles