Võhu veinitehase ostsid välisinvestorid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtte Võhu Vein tootmishoone.
Ettevõtte Võhu Vein tootmishoone. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

AS Haljas müüs oma tütarettevõtte Võhu Vein välisinvestoritele. Võhu Veini uued omanikud on Shakhin Gasymov, Ruslan Gasymov, Mashkyur Gasymov, Gasymali Gasymov ja Dzhalal Gazymov.


Haljase juhatuse liige Tatjana Godõreva ütles, et ettevõte otsustati maha müüa, sest leiti potentsiaalsed investorid, kes hakkavad veiniettevõtet arendama.

Prognoos on, et ettevõtte tootmine ja käive suurenevad kuni paarisaja protsendi võrra ja liinid töötavad kogu päeva.

Võhu Veini juhatuse esimees Raul Aak nentis, et Eestis on pikemat aega räägitud ekspordivõime suurendamisele suunatud uute välisinvesteeringute vajadusest. “Minu hinnangul ei ole midagi lootustandvamat sellest, et enam kui 40aastase ajalooga Virumaa ettevõte on keerulisest majandussituatsioonist hoolimata veel elus ja valiti välja selleks kohaks, kuhu tasub investeerida,” ütles Aak.

Ettevõtte juhi sõnul on iga investeering Virumaale oodatud ja tunnustamist väärt. “See tähendab arengut ja siinsetele inimestele uusi töökohti. Tänases majandussituatsioonis jagatakse ettevõtted kaheks: ühtedel on tulevikku ja teistel ei ole seda. Aktsiaseltsil Võhu Vein on ees arvestatav tulevik. Enamikul kahjuks nii hästi ei lähe,” kommenteeris Raul Aak.

Viimastel aastatel on veinitehases tegeletud jõudsalt tootearendusega ja kvaliteetsete kodumaiste veinide propageerimisega. Võhu Vein annab tööd 15 inimesele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles