Õhutõrje mälestas Vabadussõjas langenuid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrinas mälestati Vabadussõjas langenud kangelasi.
Kadrinas mälestati Vabadussõjas langenud kangelasi. Foto: Eesti Kaitsevägi

Täna panid õhutõrjepataljoni nooremallohvitseri kursuse õppurid Kadrina vabadussamba jalamile pärja, mälestades Vabadussõjas langenud kangelasi.


"Ka meie oleme sõdurid, aga võime ainult ette kujutada raskusi, mida siin rahus puhkavad langenud läbi elasid," kõneles autseremoonial õppur Kristo Siig.

“Vahel on meilgi raske, teekond näib võimatu ja iga samm edasi on painavalt valus. Aga ärgem andkem alla, sest ka siis, kui lootus näib olevat kadunud, võib pimedus pöörduda ja ime sündida. Nagu sündis Vabadussõjast Eesti Vabariik,” lisas ta.

Õhutõrje kooliülem kapten Tanel Lelovi tõdemusel on Vabadussõjas langenute austamine iga Eesti inimese kohustus.

“Tänu nende kangelasteole saame me elada omas riigis, õppida kuidas kodumaad kaitsta ning vajadusel relvad käes vaenlast tõrjuda,” rääkis kapten Lelov.

Õhutõrjepataljoni ülem major Mati Tikerpuu ütles varem, et Vabadussõjas langenute kangelastegude meelespidamine ning austamine on igale tänapäeva kaitseväelasele loomulik.

"Mälestamist võiks võrrelda kirikus käimisega - ei pea minema kõige uhkemasse kirikusse, et jumalat leida, ning ei pea minema kõige suurema mälestusmärgi juurde, et oma kangelastele au avaldada," lausus ta.

Tegemist on õhutõrjepataljoni traditsioonilise üritusega, mis leiab aset enne nooremallohvitseri kursuse lõppu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles