Rakvere linnavolikogu töölaud maksab rohkem kui maja (3)

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere volikogu laud.
Rakvere volikogu laud. Foto: Marianne Loorents

Rakvere linnavolikogu sai uue 30 000 eurot maksva töölaua, mille taha mahuvad korraga istuma nii linnavalitsuse kui ka linnavolikogu liikmed.

“Siin on lisaks mikrofonile ka binoklit vaja, et kolleegidega suhelda,” oli Rakvere linnavolikogu liikme Martti Marksoo esimene reaktsioon volikogu uut lauda nähes.

Rakvere abilinnapea Rainer Miltop aga märkis, et Rakvere linnavolikogu saalis võiks ka Eesti valitsus oma istungeid pidada. “Häbematult uhke saal sai,” sõnas Miltop ja lisas naljatledes, et Rakvere linn võiks saali raske raha eest Vladimir Putinilegi kohtumiste jaoks välja rentida.

Anne Nõgu teadis öelda, et valitsuse töölaud küll nii uhke ei ole.

Linnapea Mihkel Juhkami sõnul läks moodulitest kokku pandav teisaldatav laud koos tehnikaga maksma ligi 30 000 eurot. “Aga laud näeb välja luksuslikum, kui hind kõneleb,” sõnas Juhkami.

Laua meisterdas valmis Sõmeru firma Supra Mööbel ning tegija leiti alles kolmandal katsel, sest kahel esimesel riigihankel küsisid pealinna firmad poole kõrgemat hinda.

Supra Mööbli juhataja Janek Vetik rääkis, et laua tegemine oli paras väljakutse. “Väljalõigetega klaasid tahtsid päris palju tööd, metallipuru baasil värv oli üpris huvitav,” meenutas ta. “Ja kaarte kokkupanekuga oli ka omajagu tööd,” lisas Vetik.

Volikogus opositsioonis oleva Priit Verlini võttis uus laud ohkama. “Tegin just sõbrale pakkumise – 56 ruutmeetri suurune moodulmaja koos sisustusega 28 000 eurot – ja see võttis suhteliselt head palka saava mehe päris tõsiselt mõtlema,” rääkis Verlin.

Tema jaoks on suur küsimärk, miks tehakse teisaldatavad lauad klaasplaadiga. “Arhitekti põikpäisus vist,” kommenteeris Verlin ise.

Priit Verlin ei eitanud, et laud on väga ilus, kuid tõi välja, et lauaalune hele plaat toksitakse jalgadega kiiresti räpaseks ning täksitakse ka toolidega ära.

“Tulge mõistusele, me elame ju Rakveres, kus on 16 000 inimest,” lausus Verlin hirmkalli laua kohta.

Kuigi volikogu laud täidab pea terve Targa Maja saali, on ta kergesti teisaldatav.

Volikogu esimees Toomas Varek rääkis, et üks moodul kaalub paarisaja kilo ringis, kuid liigub ratastel väga lihtsalt ja kergesti.

Kõiki laua võimalusi kolmapäevasel volikogu istungil volinikud kasutada ei saanud, sest laud oli veel elektri ja internetiga ühendamata.

Järgmisel istungil saavad volikogu liikmed Vareki sõnul suure tõenäosusega kätte tahvelarvutiga puldid. Tulevikus on aga Rakvere linnal plaan hakata volikogu istungitel internetis otseülekandeid tegema.

“Aga selleks ajaks peaks tehniline pool olema paremas korras kui eelmisel nädalal “Klassikatähtede” saate hääletusel,” lausus Toomas Varek.

Rainer Miltop märkis, et kuna laud koosneb moodulitest, saab seda vajadusel pikendada, nii et perspektiiv Rakvere ühinemisele mõne naabervallaga, mis tooks kaasa volikogu suurenemise, on arvesse võetud.

Praegu mahuvad laua taha lisaks volikogu liikmetele ka linnapea koos abilinnapeadega ning volikogu kantselei juhataja.

Ent Priit Verlin lausus, et temal on küsimusi enam kui küll. “Kõik on kindlasti väga ilus, aga ...” sõnas Verlin.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles