Ilusalongis toimuvat võib lindistada kaamera

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meie igapäevane elu käib küll kaamerate all, kuid nende olemasolu kosmeetika­salongis tegi külastaja lähedase nõutuks. Politsei sõnul on igal ­ettevõttel õigus otsustada, mida oma vara kaitseks ette võetakse, kuid inimese huve ei tohi kahjustada ja kaamerast tuleb klienti teavitada.
Meie igapäevane elu käib küll kaamerate all, kuid nende olemasolu kosmeetika­salongis tegi külastaja lähedase nõutuks. Politsei sõnul on igal ­ettevõttel õigus otsustada, mida oma vara kaitseks ette võetakse, kuid inimese huve ei tohi kahjustada ja kaamerast tuleb klienti teavitada. Foto: Sille Annuk / Postimees

Turvakaamerad jälgivad hoolsalt meie tegevust ja enam pole üllatav isegi see, et ilusalongis toimuvat võib filmida kaamera. Ühe Rakvere ilusalongi külastajaga nii talle teadmata juhtuski ja tema lähedane avaldas nördimust, et kosmeetiku töötuppa oli üles pandud kaamera.

Ilusalongides, kus tehakse hooldusprotseduure, mille puhul inimese keha on rohkem või vähem paljas, tekitavad kaamerad küsimusi.

Pettunud ja vihane klient rääkis, et ühes Rakvere ilusalongis on kaamerad nii juuksuri kui ilusalongi poolel, kus töötavad kosmeetik, maniküürija ja pediküürija. “Salongis puuduvad viited turvakaamera olemasolule. Samuti tunduvad need riistapuud turvakaamera jaoks liiga head, nendega võib lausa juttu salvestada,” ütles klient.

Loe edasi SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles