Rakvere Raipe kalender aastaks 2011

Rakvere Raibe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
10. aprill – Väike-Maarja kirikutorni rajamiseks mõeldud korjanduskarbist kaob viimane sent. Et Väike-Maarjas pole ka pastorit, otsustatakse terve kirik maha lammutada.
10. aprill – Väike-Maarja kirikutorni rajamiseks mõeldud korjanduskarbist kaob viimane sent. Et Väike-Maarjas pole ka pastorit, otsustatakse terve kirik maha lammutada. Foto: Rakvere Raibe

Jaanuar

1. jaanuar – Eesti läheb üle eurole, bensiinihinna numbrid jäid samaks – ikka 20.

2. jaanuar – Euroopas loobutakse ühisrahast.

3. jaanuar – Eesti hakkab vahetama eurosid läti lattide vastu.

17. jaanuar – Rakvere Tarvas võtab meeskonda kuuenda välismängija.

23. jaanuar – siseminister Marko Pomerants astub edasi.

31. jaanuar – Rakvere linnuse torni tõmmatakse vikerkaarevärvides lipp.

Veebruar

3. veebruar - algab valge jänese aasta. Laine Jänes pannakse Tallinna loomaaeda kõigile vaatamiseks. Kuna mõni nimetab algavat aastat ka kassiaastaks, tuuakse kõrvalpuuri Carmen Kass.

14. veebruar – sõbrapäeval saavad kõik, kellel sõpra ei ole, Andres Sõbraga sõbrustada.

15. veebruar – Andres Jaadla astub keskerakonda.

24. veebruar – president Ilves korraldab vabariigi aastapäeva vastuvõtu Ärma talus Mulgimaal. Kohale kutsutakse vaid Evelini sõbrannad, kes hakkavad üheskoos verivorsti tegema.

24. veebruar – Edgar Savisaar tähistab vabariigi aastapäeva Hundisilma talu asemel seekord Lasnamäe õigeusu kirikus.

26. veebruar – kuna riigikassa on lumerookimise tõttu tühi, kärbitakse veebruari ja kuu lõpeb 26ndal.

Märts

2. märts – Zenja Fokin muudab totaalselt Rannar Vassiljevi stiili ning seni ilma särata noorpoliitik lööb kõik valijad pahviks.

6. märts – Rakvere teater jätkab poliitdebattide sarja uuel tasemel – suurel laval etendub koguperetükk “Kandideerin, järelikult olen olemas”, kus osalevad kõikide erakondade Virumaa kandidaadid, peaosades loomulikult esinumbrid ja hiilgava rolli teeb ainus lavakogemusega poliitik Indrek Saar.

7. märts - rahvaliit ei pääse riigikogusse, nimetab end ümber rahvapangaks ja läheb pankrotti.

9. märts – kuna valimised on läbi, mõistetakse Rakvere linnapea Andres Jaadla õigeks, Savisaarega läheb veel aega.

20. märts – Sitsiilia maffia ja Eesti maffia ühinevad. Villa Theresa teisaldatakse tammikust Palermo metsa.

22. märts - Juhan Aare hakkab väntama filmi Andrus Blokist.

28. märts - eelarvedefitsiidi tõttu kärbitakse maikuud mõne päeva võrra.

Aprill

1. aprill – noormees jalgrattal, kes tavatseb posti all muusikat kuulata, sõidab Aqvasse ja käib korraks ujumas, sest naljapäeva puhul pääseb sinna koos rattaga tasuta.

10. aprill – Väike-Maarja kirikutorni rajamiseks mõeldud korjanduskarbist kaob viimane sent. Et Väike-Maarjas pole ka pastorit, otsustatakse terve kirik maha lammutada.

17. aprill – Olev Puldre avab Loksal järjekordse vanadekodu Ei Ela Ega Sure.

24. aprill – kevadine üleujutus Kunda ujulas. Kunda linnapea Allar Aron astub linnapea kohalt tagasi ja hakkab ujulaid ehitama.

26. aprill – kunagises KITi klubis avatakse Rakvere neljas ööklubi nimega Tootmiskoondis Rakvere.

29. aprill – noorpoliitik Siret Kotka võtab lõpuks enda peale selle, et tegelikult sai tema venelastelt raha ja see oli mõeldud Kiltsi lossi renoveerimiseks.

Mai

4. mai – kuna tarva tuusti ennistamise jaoks linnal enam raha ei jätku, tehakse tarvas emaseks ning sel võetakse küljest ka sarved ja munad. Kuusakoskis nende pealt teenitud raha eest valatakse muusikat kuulava noormehe jalgrattale abimootor, nõnda saab väike Pärt endale võrri.

9. mai – Käsmu meremuuseumis hakatakse valmistama Titanicut, kõik soovijad võivad selle tarvis metalli annetada.

20. mai - politsei- ja piirivalveamet laseb lahti kõik kontoritöötajad, kes on üle 1,5 meetri pikad, et jääksid need, kes uude hoonesse ära mahuvad.

28. märts - eelarvedefitsiidi tõttu kärbitakse maikuud mõne päeva võrra.

Juuni

4. juuni – Aqva ostab endale helikopteri ja hakkab sellega venelasi hotelli vedama, läbirääkimised käivad ka hävitajate üle.

8. juuni - Rakvere linn lõpetab lume äraveo vallimäelt, et anda ruumi punk laulupeole.

11. juuni – punk laulupeol esinev Johnny Rotten astub keskerakonda.

14. juuni – Olev Puldre lahkub pärast ühte pidu ootamatult IRList ja ühineb rohelistega.

23. juuni - valitsus kutsub jaaniõhtul lõkete süütamise asemel lund sulatama.

Juuli

1. juuli – Rakvere Vesi, Rakvere Soojus ja Rakvere Elekter erastatakse. Uus omanik on Roman Kusma.

7. juuli – Võsul asuvas O Kõrtsis saab iga soovija end kuni hommikuni tasuta peksta lasta, vajalik eelregistreerimine.

13. juuli – suurärimees Oleg Gross asfalteerib Kehala ringraja ja ostab endale Red Bulli vormeli.

18. juuli – taaskäivitatud Moe piiritustehases hakatakse tootma tahket viina Viru Kõva.

20. juuli - Riho Hütt ja Raivo Riim lähevad jala ümbermaailmareisile, üldrahvalik hüvastijätt toimub Rakvere linna piiril Põhjakeskuse ees.

24. juuli - Eesti jalgpallikoondislased alustavad sõprusmängus Lätiga uut traditsiooni – iga väravat tähistatakse kaerajaaniga. Kahjuks väsivad nad pärast esimese värava löömist nii ära, et edasi enam mängida ei jaksagi.

August

7. august – vastukaaluks meeste tantsupeole Rakveres ja naiste tantsupeole Jõgeval korraldatakse Tudus karude tantsupidu. Avamisele tuleb ka Jänes, ehkki ta pole enam ammu kultuuri- ega keskkonnaminister.

10. august – Eestit läbib keeristorm, mis toob Järva-Jaanist ja Koerust kaks tornikiivrit Pauluse kiriku kummagi torni otsa.

17. august – väljakuulutatud skulptuurikonkursi Pärdi noorukipõlvest võidab Simson von Seakyl, kes kujutab noort Arvot oma esimest suitsu tegemas.

22. august – Baruto loobub profisumost ning hakkab Jaapanis tööle Toyota müügijuhina. Autotootja uueks slogan'iks saab “Toyota – väge täis!”.

27. august – Käsmu lahes lastakse Titanic vette, see upub kohe ära.

29. august – eelarve on ikka veel defitsiidis, seetõttu kärbitakse ka augustikuud paari päeva võrra.

September

1. september – Rakvere vene gümnaasium ja Rakvere gümnaasium ühinevad. Uue kooli nimeks pannakse Vezenbergskaja Objedinjonnaja Gimnazia.

12. september – Rakvere kodutu kobras asub alaliselt elama kodutute varjupaika.

16. september – Eestist lahkub viimane arst.

28. september – Rakvere Galeriis avatakse Virumaa kunstnike sügisnäitus, mille teemaks on “Kriipsujukud”. Näitusele tuleb enneolematu arv osavõtjaid ja kunstiline tase on erakordselt kõrge.

29. september – et möödasõitjad ei segaks Rakvere teatri töötajaid, paigaldab teater tõkised Tallinna tänavale muuseumi ette ja Kreutzwaldi tänaval Raja poe ette.

30. september – peaministrina jätkav Andrus Ansip lendab esimese eestlasena kosmosesse, et külastada oma kaugeid sugulasi tulnukaid.

Oktoober

2. oktoober – Rakveres Lilleoru poe juures avatakse mälestusmärk sõgedale metsisele.

17. oktoober – Vaala keskus lastakse vett täis ja sinna rajatakse akvatoorium, kus aukohal valgevaal.

19. oktoober – Eestist lahkub viimane ehitaja.

November

4. november – Vassiljevi vanaema kuulutatakse Rakvere aukodanikuks.

7. november – Rakvere spordihoone juures korraldatakse lahtised meistrivõistlused klaasidesse sõitmises. Pärast kolme esimest võistlejat katkestatakse jõukatsumised, sest kõik klaasid on puruks läinud. Võistlused viiakse edasi Vaala keskuse juurde.

20. november – seekordse talendisaate võidab endine naiste varjupaiga perenaine Angela Olt, kes näitab, kuidas abivajajate arvelt raha kõrvale panna.

25. november – Lääne-Virumaad külastav lumetorm Klaarika tekitab protesti feministide seas. Naised nõuavad edaspidi tormidele meeste nime.

28. november – et riigi eelarve tasakaalu viia, lõpetatakse ka november paar päeva varem. Kaalumisel oli terve detsembrikuu kärpimine, kuid selles küsimuses ei jõua parlament üksmeelele ja valitsus läheb lõhki.

Detsember

1. detsember – Padaorus korraldatakse esimene talvine öölaulupidu, et meenutada aastatagust massilist lumevangistust.

3. detsember – Vassiljevi vanaemalt võetakse Rakvere aukodaniku tiitel ära, sest ta elab Sõmeru vallas.

10. detsember – Eesti parimaks toiduaineks kuulutatakse taas Rakvere Raibe, ehkki seda saadab taimetoitlaste ulatuslik protestilaine, eestlase parima toiduainena oli lõpuni konkurentsis ka Edgar Savisaar.

12. detsember - kuna lund on vähevõitu, siis Rakvere hotellipidajate tungival nõudmisel hakatakse Tallinna-Narva maanteel lumekahuritega lund tootma Haljala ja Sõmeru ristis, et kui ühest läbi murtakse, siis vähemalt jäädakse teise taha kinni - nii saavad Rakvere hotellid kundesid juurde.

31. detsember – Eestisse naaseb viimane intellektuaalist talent, kahjuks on kõik töömehed omakorda siit juba lahkunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles