Päästjad aitasid hättasattunud kõrvukrätsu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb välja Eestis üks enam levinud kakke - kõrvukräts, kes võib elama kolida ka inimeste lähedusse.
Selline näeb välja Eestis üks enam levinud kakke - kõrvukräts, kes võib elama kolida ka inimeste lähedusse. Foto: Lauri Kulpsoo

Pühapäeva õhtul kell 21.44 teatati häirekeskusele, et Rakveres Tallinna tänaval poe juures lamab maas kakk.

Päästjad viisid linnu komandosse, kus ta oli eile lõunani pritsimeeste jälgida. Ida-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Liina Järvi sõnul võttis toibunud lind päästjate pakutud toidu meeleldi vastu.

Keskkonnaameti tehnik Avo Matsiselts rääkis, et leitud kakk on kõrvukräts.

Eile võttis Matsiselts linnu oma hoole alla, et talle toibumiseks sooja ruumi  ja süüa pakkuda ning igaks juhuks jälgida, kas temaga on kõik korras.

Tõenäoliselt saab kõrvukrätsu juba täna metsas, kakkude elupaigas, taas vabadusse lasta. “Nähtavaid vigastusi linnul ei ole, ta on üsna aktiivne ja ergas ning sööb samuti,” sõnas Matsiselts.

Matsiselts ütles, et tänavusel lumerohkel talvel on kakulistel looduslikku toitu vähe, seepärast kipuvad nad rohkem asulatesse. Kakk reageerib ka ruumis põlevatele tuledele ning võib seetõttu vastu akent lennata ja endale viga teha.

Matsiseltsi sõnul on tavatult käituvatest või vigastatud loomadest mõistlik teada anda keskkonnainspektsiooni valvetelefonil 1313.

Spetsialistid oskavad kõige paremini hinnata, kas ja millist abi loom või lind vajab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles