Swedbank hoiatab: pangakontorites on tavapärasest pikemad järjekorrad

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Seoses euro tulekuga on pangakontorites tavapärasest oluliselt pikemad järjekorrad, mis võivad kohati ulatuda kuni paari tunni pikkuseks, teatas Swedbank.

Swedbank tuletab meelde, et täna, 5. jaanuaril on pensionipäev, mis toob kontoritesse veelgi rohkem kliente.

Seetõttu tasuks neil, kel vähegi võimalik, kontorisse tulemist edasi lükata.

Swedbanki jaepanganduse direktor Ulla Ilisson meenutas, et kroone saab kõikides pangakontorites eurode vastu teenustasuta vahetada kuni juunikuu lõpuni.

"Viimased kaks päeva on kontorites käinud erakordselt tihe töö ning järjekorrad on veninud kuni kahe ja poole tunni pikkuseks. See näitab, et kliente on tõepoolest rekordiliselt palju. Kuna pensionipäeval on oodata pangakontoritesse lisaks väga palju pensionäre, siis panen kõigile südamele, et kontorisse tulekut võiks edasi lükata. Pean silmas eriti neid inimesi, kel plaanis sularaha vahetada, sest seda saab teha ka hiljem," rääkis Ilisson.

Illison märkis, et palju tuuakse panka tagasi euromüntide stardikomplekte, et neid paberraha vastu vahetada ning kinnitas, et selleks ei ole mingit tarvidust, kuna nende samade müntide eest saab kaupluses tasuda ning müntide ringlusesse laskmine aitabki kiiremini ja sujuvamalt uuele rahale üle minna.

"Samuti tasub meeles pidada, et enamikes kauplustes saab maksta kaardiga, seega kui sularaha vajadust ei ole, võiks kaupade ning teenuste eest tasuda pangakaardiga. See kiirendab ja lihtsustab oluliselt ka kaupmeeste tööd, sest müüjad harjuvad samuti uue rahaga. Seetõttu võib teenindus arusaadavalt tavapärasest mõnevõrra rohkem aega võtta," lisas Ilisson.

Swedbanki kontorites on pea kõik teeninduskohad täidetud. Ilissoni sõnul on kaasatud lisatööjõudu, samuti annavad oma panuse kontorite juhid ja teenindusjuhid ning ka osad tagatoatöötajad.

Swedbanki kontorid olid avatud ka 1. ja 2. jaanuaril, siis jäi inimeste huvi pigem tagasihoidlikuks ning kokku külastas Swedbanki kontoreid kahe päeva jooksul umbes 10 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles