Kinnipeetav üritas arestikambris endalt elu võtta

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Teisipäeval üritas vahialune Rakvere politsei arestikambris end üles puua, kuid arestimaja ametnikud märkasid seda turvakaamera pildist ning sekkusid kohe. Arstid kontrollisid mehe tervislikku seisundit ning tervisekahjustusi ei tuvastanud.

Ida prefektuuri pressiesindaja Kerttu Krall ütles, et mees võeti kuriteos kahtlustatavana kohtueelse menetluse ajaks vahi alla. Vahistamist taotles kohtult Viru ringkonnaprokuratuur ja Viru maakohus andis selleks loa.

See on juba teine kinnipeetava enesetapukatse Rakveres viimase poole aasta jooksul. Eelmise aasta novembris poos end Rakvere arestikambris voodilinaga üles narkokuriteos süüdistatud 22-aastane noormees. "Me ei saa kahjuks öelda, kas see oli nüüd halbade asjade kokkulangemine, aga konkreetne koht, kust inimene pooduna avastati, oli sellise koha peal, mis arestimaja töötajale kahtlust ei äratanud öises vahetuses," selgitas toona Rakvere politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalistuse juht Joel Alla meediale.

Rakvere politseijaoskonna patrullitalituse juht Reigo Loginov selgitas, et arestimajja saabudes otsib kinnipeetavaga samast soost ametnik läbi kinnipeetu ja tema isiklikud asjad. Inimeselt võetakse ära kõik esemed, millega on võimalik endale viga teha. Äravõetud asjad võetakse hoiule ja selle kohta tehakse märge ka läbiotsimise protokolli, millele kinnipeetav alla kirjutab. Need asjad, mis on arestimajas keelatud, on kirjas arestimaja sisekorraeeskirjas. Keelatud asjad võetakse ära ennekõike selleks, et inimene ei saaks endale ega teistele tervisekahjustusi tekitada.

“Iga arestimajja saabuja suhtleb ka meditsiinitöötajaga, kes kontrollib kinnipeetu tervislikku seisundit ja võimalikke riske,” jätkas Loginov.

Kinnipeetavate jälgimiseks on kambritesse paigaldatud kaamerad, mida koguaeg jälgitakse. Lisaks peab arestimaja töötaja iga tunni järel ka isiklikult kinnipeetavate seisundit kontrollima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles