Vene turiste tõmbavad linnus ja veekeskus

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene turistide seas on linnusest saanud tõmbenumber, mille pärast tasub Rakverre sõita.
Vene turistide seas on linnusest saanud tõmbenumber, mille pärast tasub Rakverre sõita. Foto: Arvet Mägi

Venemaa turistid külastavad aina tihedamini Rakvere linnust ja ööbimised Aqva Hotel & Spas on pikendanud nende Rakveres veedetavat aega.


Sihtasutuse Virumaa Muuseumid juhataja Ants Leemetsa sõnul on Vene turistid Rakveres vanad kliendid. “Nad ei tule otse meile, sisuliselt teenindab Rakvere ikkagi Tallinna kliente,” täpsustas Leemets ning lisas, et Rakvere turismile on kasuks see, et linn asub Tallinna-Peterburi maantee ääres. “Tänu Aqvale muidugi on suurenema hakanud ka siin ööbivate turistide arv,” lisas Leemets.

Rakvere Aqva Hotel & Spa müügijuhi Tiina Anderssoni sõnul ööbis möödunud aastal Rakveres üle 1300 Venemaalt tulnud turisti ja tänavu loodab ta selle arvu suurenemist.

SA Virumaa Muuseumid juhataja sõnul külastas detsembris linnust umbes 3000 inimest, kellest 2500 olid siia jõulurongiga saabunud lapsed. Enamik neist külalistest olid siiski siseturistid. “Vene turismi eripära on uue aasta tähistamine – nemad on meile nüüd jaanuaris jõudnud,” selgitas ta. Seda kinnitas ka Andersson, kelle sõnul nädala lõpuni hotellis tühja tuba ei leidu.

“Praegu on meil linnuses käinud umbes paar tuhat Vene turisti ning arvame, et see arv lähimate aastate jooksul pigem kasvab kui väheneb,” ütles Leemets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles