Tippväravavaht toetab Rakvere vutimeeste püüdlusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Poom.
Mart Poom. Foto: Arvet Mägi

Eesti kuulsaim jalgpallur, Inglismaa mainekates klubides mänginud Mart Poom, kes sportlaskarjääri lõppedes Eestisse naastes on ametis FC Flora spordirektorina, kohtus kesknädalal Rakvere linnapea Andres Jaadlaga linna esindusmeeskonna mitterahalise toetamise asjus ning külastas ka Rakvere spordikeskust.

Väravavahina jalgpallimaailmas nime teinud Mart Poom heitis muu hulgas pilgu Rakvere staadionile, kus 2012. aastal hakkavad toimuma Euroopa meistrivõistluste alagrupimängud noormeestele, ning andis usutluse Virumaa Teatajale.

Olete Rakveres käimas, sest linnavalitsus andis mitterahalist toetust spordisaalide ja väljakute kasutamise näol küll korv- ja võrkpalluritele, ent jättis kohaliku jalgpallimeeskonna toetusest ilma. Kuidas see teile paistab selles valguses, et Rakvere staadion valiti aasta parimaks ning et siin tulevad vähem kui kahe aasta pärast jalgpalli suurvõistlused?

Palju õnne Rakvere staadionile, et sai tiitli ajakirja Jalka ja Eesti Jalgpalli Liidu poolt. Ning pälvis au korraldada 2012. aastal tähtsaid tiitlivõistluste mänge.

Kahju on vaid sellest, et Rakvere jalgpalli esindusvõistkond kukkus lõppenud aastal esiliigast välja ning kohapeal seda esindusmeeskonda ei hinnata samaväärselt korv- ja võrkpallivõistkonnaga, kuigi on olemas korralik klubi uue nimega Rakvere JK Tarvas.

Nimi juba seob linnaga, meeskonnal on kõrged ja selged eesmärgid jõuda meistriliigasse. Mitmed Rakverest pärit mängijad, kes mängisid näiteks kõrgliigas Kuressaare ridades, on tulnud tagasi, avaldanud soovi ja tahet esindada oma kodulinna. Soovivad uue energia ja uue jõuga mängima ja treenima hakata, et tõusta kõrgemale.

Sellepärast loodame väga, et Rakvere linnavalitsus ikkagi jätkab ka jalgpalli toetamist, annab täiskasvanutelegi oma staadioneid ja väljakuid harjutamiseks ning võistlemiseks tasuta. Praegusel hetkel klubi ei suudaks ennast ise ära majandada.

Ma arvan, et kogu üldsusele on kasulik, et noortega töö laieneb ja klubi saab tegutseda. Loodame, et probleem leiab positiivse lahenduse. Esindusvõistkonnal on ju ka edukas duubelmeeskond, kes tõusis neljandast kolmandasse liigasse, klubil on korralik järelkasv ja stiimul olemas.

Rakverele on heaks eeskujuks Paide linnameeskond, kes tõusis kõrgliigasse, kellega liitusid ka mitmed Järvamaa mängijad ning meeskond suutis meistriliigasse püsima jääda. Nende mängudel on päris palju pealtvaatajaid, sest kohalikud inimesed on huvitatud, omad poisid mängivad ju! Ja nii tuleb klubile ka toetajaid kohalike ettevõtete näol.

Kuidas paistavad Rakveres ühtäkki tekkinud takistused välja kogu Eesti jalgpallielu taustal?

See on kurb, kui Rakvere linn ei leia vahendeid, et toetada oma linna esindusmeeskonda, ning samas Eesti teised sama suured linnad seda suudavad ja teevad.

Praegu on kohapeal tekkinud initsiatiiv treenerite Reijo Kuusiku ja Jaak Proosa näol ning kohalikud mängijad tahaksid esindada väärikalt oma esindusvõistkonda. Kui palluri tase väärib ja ta ise soovib, võib ta siirduda siit kõrgemale, näiteks FC Flora esindusmeeskonda. Ei hoita vägisi kinni.

Rakveres käib pidev töö noortega, aga kõik ei taha või ei jõuagi oma arenguteel tippu. Nende tarvis peaks linnas olema korralik esindusvõistkond, kelle eesmärgiks on tõusta võimalikult kõrgele, pakkuda kodupublikule heal tasemel mänge, samas ka stiimulit kodukandi noortele. Et tekiks huvi jalgpalli vastu.

Kuidas teile tundub, kas jalgpallis on raskem kõrgliigasse saada kui korv- või võrkpallis?

Rakvere vutimeeskonna mängijate nimekirja vaadates ei saa see olla saavutamatu.

Rakveres on korvpall ennast rohkem sisse töötanud, on traditsioonid ja tulemused, publik saalis. Niimoodi vaadates on jalgpallis raskem edasi liikuda, tuleb samm-sammult madalamast liigast alustades järjest kõrgemale tõusta. See ei ole üldse võimatu, kui on olemas tahe, ja seda siin Rakveres on.

Võrreldes teiste pallimängudega on jalgpallis liigade süsteem, sportlikul printsiibil tuleb tõusta, mitte nii, et sul on punt koos, tehakse eelarve ja läheb lahti. Jalgpallis nii ei saa, et ostame meistriliiga koha. Selles suhtes on tõesti raskem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles