Kiviõli Seiklusturismi Keskus otsib ehitajat

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sihtasutus Kiviõli Seiklusturismi Keskus kuulutas välja hanke Kiviõli suusa-, moto-, ratta-, seiklus- ja tervisespordikeskuse ehitaja leidmiseks.
Sihtasutus Kiviõli Seiklusturismi Keskus kuulutas välja hanke Kiviõli suusa-, moto-, ratta-, seiklus- ja tervisespordikeskuse ehitaja leidmiseks. Foto: SA Kiviõli Seiklusturismi Keskus

Sihtasutus Kiviõli Seiklusturismi Keskus kuulutas välja hanke Kiviõli suusa-, moto-, ratta-, seiklus- ja tervisespordikeskuse ehitaja leidmiseks. Prognoositav hanke maht on 2,2 miljonit eurot (35 miljonit krooni).

SA Kiviõli Seiklusturismi Keskuse projekti järgi saab aastal 2012 Baltikumi kõrgeimast tehismäest, Kiviõli tuhamäest, tipptasemel suusa-, moto-, ratta-, seiklus- ja tervisespordikeskus, mille aastaseks külastajate arvuks prognoositakse 80 000 sise- ja välisturisti.

Ehitushanke eesmärgiks on rajada aastaringseid liikumisharrastuse ning spordi- ja seiklusturismi võimalusi pakkuva keskuse vajalikud infrastruktuurid ja hooned. Olulisemad ehitushanke mahtu kuuluvad tööd on teenindus-, tehnika-, pumpla- ja mäeteenindushoonete ehitamine, vajalike elektri-, vee-, side- ja küttetrasside ehitamine ning mäe nõlvade täiendav planeerimine ja haljastamine.

Pakkumiste esitamise tähtpäev on 8. veebruar 2011. Hanke eeldatav maksumus on ca 2,23 miljonit eurot (35 miljonit krooni). Projekti üldmaksumus ulatub 5,75 miljoni euroni (90 miljonit krooni), millest 3 miljonit eurot (47 miljonit krooni) taotletakse Euroopa Regionaalarengu Fondi poolt rahastatavast Piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmist.

Projekti eestvedaja SA Kiviõli Seiklusturismi Keskuse juhatuse liikme Janek Maari sõnul peaks vastus esitatud taotlusele saabuma jaanuari lõpus ning hankega alustati paralleelselt, et vajalikud menetlustoimingud võimalikult kiiresti läbi viia.

“Kuulutasime hanke aegsasti välja selleks, et positiivse finantseerimisotsuse langetamise korral ei jääks ehitusprotsess hanke tõttu kuudeks venima ning keskus saaks valmis hiljemalt 1. mail 2012,” lisas Maar. “Nii väldime ka ehitushindade tõusmisest tulenevat eelarveriski,” lisas ta.

Maari sõnul on loodava keskuse eesmärgiks saada aastaks 2015 kõige hinnatumaks aktiivse puhkuse keskuseks Soome lahe regioonis, mida külastab aastas 80 000 sise- ja välisturisti.

Kiviõli tuhamäe ümberkujundamise tulemusena on tekkinud Eesti pikimad mäesuusanõlvad (kuni 700 meetrit), mille kõrvale on rajatud rahvusvahelistele nõuetele vastav lumelauapark, mis teeb võimalikuks lumelauaalade rahvusvaheliste tiitlivõistluste korraldamise.

Kiviõli tuhamäe nõlvale on loodud ka motokrossirada, kus alates 2008. aastast korraldatakse külgkorvidega krossitsiklite motokrossi maailmameistrivõistluste etappe.

Projekti raames rajatakse Kiviõli tuhamäele hulgaliselt ka seiklusspordiatraktsioone - mägiautode rada, zip-line trosslaskumine, downhill rattarajad, ATV rajad.

Seiklusturismi keskuses avatakse ka 2,5 kilomeetri pikkune terviserada, mis pakub aastaringseid tasuta tervisespordivõimalusi, samuti saab seal korraldada murdmaasuusa ning mägirataste võistlusi.

Keskuse rajamise projekti ettevalmistustega alustati 2001. aastal. Keskuse rajamisse on juba investeeritud üle 1,3 miljoni euro (üle 20 miljoni krooni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles