Alates laupäevast saab tasuda vaid eurodes

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Eesti krooni ja euro paralleelkäive lõppeb täna. Alates laupäevast on ainsaks maksevahendiks Eestis euro.

„Kuigi juba praegu on euro sularaha ringluses rohkem kui kroone ja valdav enamus kauplustest annavad ostude eest vahetusraha tagasi eurodes, on inimestel endiselt rahakottides veel üsna palju kroone. Tuletame meelde, et euro ja krooni paralleelkäive kestab veel vaid neli päeva. Reede on viimane päev kui kroonide eest saab ostusid sooritada, alates laupäevast saab maksta ainult eurodes,“ rääkis rahandusministeeriumi kantsler Tea Varrak.

Ministeerium paneb kõikidele kaupmeestele ja teenindusasutustele südamele, et allesjäänud aja jooksul antaks klientidele vahetusrahana tagasi juba ainult eurosid, sest paralleelkäibe lõpu eel ei ole otstarbekas enam kroone ringlusesse tagasi lasta.

Pärast 14. jaanuari saab juuni lõpuni saab kroone vahetada eurodeks kõikides sularahateenuseid pakkuvates pangakontorites, piiratud kontorivõrgus saab seda teha juulist kuni aasta lõpuni.

Alates 2012. aastast vahetab kroone eurodeks teenustasuta vaid Eesti Pank .

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles