Rakke valla purikaõnnetus kedagi kohtu ette ei viinud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salla põhikool.
Salla põhikool. Foto: Arvet Mägi

Mullu märtsi lõpus Rakke vallas kooliõpilasele raskeid vigastusi toonud purikaõnnetus kedagi kohtu ette ei viinud, sest prokuratuur lõpetas juhtunu eest vastutust kandnud koolijuhi suhtes menetluse otstarbekuse kaalutlusel.

Õnnetus juhtus eelmise aasta 29. märtsil, kui Salla põhikooli katuselt kukkus 14aastasele poisile pähe lume- ja jääkamakas, tekitades lapsele eluohtliku vigastuse. Meedikutel õnnestus poisi elu siiski päästa ning ta paranes jõudsalt ja sai peagi haiglast koju.

Politsei alustas juhtumi uurimiseks kriminaalmenetluse karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamist ettevaatamatusest, ning tuvastas, et juhtunu eest vastutab Salla põhikooli direktor.

“Nimelt oli tööülesannetest tulenevalt just 62aastase Vilma kohustus tagada põhikooli katuselt varisemisohtliku lume ja jää eemaldamine, kuid ta jättis selle tegemata. Nii esitatigi talle kahtlustus raske tervisekahjustuse tekitamises ettevaatamatusest,” ütles Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk.

Samas ei jõudnud süüasi kohtusse, sest prokuratuur lõpetas menetluse otstarbekuse kaalutlusel. “Lähtudes asjaolust, et kannatanu on praeguseks täielikult tervenenud, samuti on tegu teise astme kuriteoga, milles kahtlustatava süü ei ole suur, ning kriminaalmenetluse jätkamiseks puudus avalik menetlushuvi, lõpetati kriminaalmenetlus mullu 15. detsembril,” selgitas Luuk.

Küll aga sai Salla põhikooli direktor Vilma kohustuse tasuda süüasja lõpetamisel riigi tuludesse 9170 krooni ehk 586,07 eurot. Naine on praeguseks maksekohustuse ka täitnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles