Mati Ulm: Artikkel teehooldusest oli ühekülgne

, Rägavere vallavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Ulm.
Mati Ulm. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Vastukaja 12. jaanuari Virumaa Teatajas ilmunud Toomas Hermi artiklile “Päästja ja meedik peavad hädalise juurde jõudma”



Mind teeb kurvaks, et ajakirjanik Toomas Herm on moonutanud infot või siis jätnud kirja panemata selle, mida ma ütlesin. Toon välja kõige rohkem häirivad momendid.


Reedel, 7. jaanuaril arutati vallamajas võimalust erateid enam valla rahade eest mitte lahti lükata. Põhjus on rahade puudumises. Eelmine tulekahi oli ligi nädala enne seda arutelu ja päästeameti auto jäi kinni teelt väljakaldumise tõttu. Selline asi ei ole seotud meie otsusega erateede kohta.


Viimase põlengu tõttu hävinud soojaku juurde ei lähe sellist teed, mida peab talvel traktoriga lahti ajama. Soojak asub ühe kinnistu krundil, kus elumaja juurde minevad teed on lahti. Kiirabi sattus abivajaja juurde öisel ajal, kui juhtus olema suur sula ja külmal ajal lahti aetud tee oli lihtsalt sula tõttu läbi vajunud.

Siin räägime valla, mitte erateest ja eespool mainitud erateede otsus ei puuduta kindlasti selle tee hooldust. Pigem oli siin ilmastikuolude mõju, millele ei jõutud öisel ajal reageerida.


Rägavere vallas on kokku üle saja kilomeetri teid, mis ei kuulu riigi hooldatavate teede nimekirja. Sellest veidi üle 60 kilomeetri on vallateid ja ülejäänud on kas erateed või siis RMK-le kuuluvad teed, mida aga kahjuks see riigifirma pidevalt ei hoolda, kuigi ka nende teede ääres elavad inimesed, kes nõua­vad vallalt nende teede korrashoidu.


Vallal on kohustus hooldada vallateid nii talvel kui ka suvel. Riigi antud teerahadest ei jätku isegi talvisteks lumetõrjetöödeks, rääkimata suvel tehtavast teehooldusest. Miks süüdistatakse üht valda, kes ei pidavat hoolima oma elanikest, kui riik eraldab viimastel aastatel üha vähem ja vähem summasid teede hoolduseks?

Üldiselt on Toomas Hermi kir­­­jutatud artikkel väga ühekülg­selt puudutanud probleemi teede korrashoiust ja küsimusest, kelle ülesanne on ikkagi valdades kõikide teede korrashoidmine, kuigi tema sõnum oli see, et tuleb suu­rem ja põhjalikum artikkel.


Lähtudes eespool öeldust, ei anna mina, Mati Ulm, Rägavere vallavanem, enam Virumaa Teatajale teavet, kui moonutatakse minu öeldut ja ei teavitata trükki mineva artikli sisust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles