Eestis haruldane: Rakvere Triinu lasteaia juhiks valiti noor mees

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triinu lasteaia verivärske direktori Raido Parve peres on mitu uut algust: isa asub uuele tööle, sügisel alustab kooliteed poeg Rain Joosep.
Triinu lasteaia verivärske direktori Raido Parve peres on mitu uut algust: isa asub uuele tööle, sügisel alustab kooliteed poeg Rain Joosep. Foto: Agnes Aus

Rakvere linnavalitsus kinnitas Rakvere Triinu lasteaia direktoriks 30aastase Raido Parve, kes seni on töötanud õpetajana Kadrina lasteaias Sipsik.

Üheksa kandidaadi seast Triinu lasteaia direktoriks valitud Raido Parve on erialalt lasteaiaõpetaja. See on üsna tavatu: Eestis saab koolieelsete lasteasutuste meessoost õpetajaid ühe käe sõrmedel üles lugeda. 2007. aastast Kadrina lasteaias Sipsik töötanud õpetaja saatis sel aastal kooliteele oma rühma lapsed. “Neil on uus algus, ja mul,” ütles Parve, kelle sõnul on lasteaia juhatajaks saamine ärevusttekitav uudis.

“See on suur väljakutse, ma pole varem sellist tööd teinud, aga seda alati soovinud, nüüd on hetk käes. Ilus liblikas, mida taga ajasin, on püütud,” sõnas Parve, kes valis omal ajal lasteaiaõpetaja ameti, sest see sobis talle ja hakkas meeldima.

Tulevikuplaanidest rääkides kinnitas juuni lõpust Triinu lasteaia juhatajana tööle hakkav Parve, et tahab esialgu oma meeskonda ja lasteaia töökultuuri tundma õppida. Uusi väljakutseid ta ei pelga.

“Kardan ennast, mitte teisi. Triinu töötajad on head inimesed. Küsimused on, kas suudan sulanduda ja kas olen neile meeldiv,” rääkis Parve, kelle sõnul pidi ta kandideerimisvoorus vastama just kollektiivi puudutavatele küsimustele. “Uuriti, kas suhtun oma meeskonda nagu riist- või tarkvarasse. Vastasin, et nagu tarkvarasse, sest seda saab uuendada, update'i mõttes.”

Valikut kommenteerinud Rakvere linnapea Mihkel Juhkami sõnul on ta lootusrikas, et Raido Parve koostöö Triinu naisperega hakkab hästi klappima. “Tore, et lisaks koolijuhtidele meil nüüd meesterahvas ka lasteaia eesotsas on. Innustab ehk teisigi noormehi haridusvaldkonnas töötamise kasuks otsustama,” ütles Juhkami.

Triinu lasteaeda on uus juht külastanud korra. Tema elukaaslane on samuti lasteaiaõpetaja, neil on kuueaastane poeg Rain Joosep.

Kadrina lasteaia Sipsik õppealajuhataja Maia Mägi iseloomustas “nende” Raido Parvet kui suure sooviga inimest. “Ta on ennast juhiks koolitanud, sellise suunitlusega oli ka tema magistritöö. Ta on analüüsivõimeline. Usun, et kui tema suur unistus on täitunud, võtab ta end kokku ja teeb kõik, et saada heaks juhiks. Põhiline on soov, mida ta enda sees kannab, küll tuleb ka edu,” kõneles Mägi. Kümneaastase staažiga õppealajuhataja soovis Parvele analüüsivõimet ja enesedistsipliini.

Triinu lasteaia senine direktor Diana Kuntor kolis elama pealinna, kus ta tegutseb haridusvaldkonnas. Uuele juhile soovis ta jõudu, usku endasse ja paindlikkust. “Alustasin ka ise noore ja algaja juhina. Soovin, et Raido oskaks oma potentsiaali ära kasutada. Soovitan õppida tundma organisatsiooni eripära, meeskonda ja inimeste tugevusi. Tark ei torma,” sõnas Kuntor.

Raido Parve kuulub 2013. aastast Kadrina vallavolikokku, kus juhib sotsiaalkomisjoni ja on hariduskomisjoni aseesimees. Tal on bakalaureuse- ja magistrikraad Tartu ülikoolist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles