Eru lahel jäi mees kadunuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eru lahel kadunuks jäänud mehe otsingud.
Eru lahel kadunuks jäänud mehe otsingud. Foto: Tiit Kööbi

Eile õhtul teatati häirekeskusele, et Eru külas läks 49-aastane mees kella 16 paiku kummipaadiga merele ja pole tagasi jõudnud. Mehe otsingud pole siiani tulemusi andnud.

PPA merevalvekeskus alustas mehe otsingutega, kaasates Rakvere politseijaoskonna merepäästepatrulli, PPA lennusalga kopteri, Loksa päästekomando, Võsu vabatahtliku päästekomando, Käsmu vabatahtliku merepääste ja Juminda vabatahtliku merepääste üksused.

Meest on otsitud Mohni saare ja Käsmu poolsaare vaheliselt merealalt, Käsmu poolsaare rannikult ning Kuradisaare ümbrusest. Samuti on suheldud Mohni saarevahiga ning küsitletud Käsmu poolsaarel liikunud inimesi. Kahjuks ei olnud keegi kirjeldusele vastavat meest näinud. Eile kella 23 paiku leidsid Juminda vabatahtlikud merepäästjad Mohni saare lähedusest tühja kummipaadi, millega mees merele oli läinud.

Täna hommikul jätkusid mehe otsingud merel ja maismaal, ent paraku ei ole need hetkel tulemusi toonud. Täna hommikul Võsu rannas otsinguid jälginud mees rääkis, et lahe kohal tiirutas helikopter ja lahel sõitis ka päästepaat. 

Merevalvekeskuse juhtivkoordinaator Annika Malva tõdes, et kuigi hetkel on kõik täpsemad asjaolud veel selgitamisel, on esialgse informatsiooni põhjal alust arvata, et mees ei kasutanud päästevesti. „Päästevesti võiks selga panna juba enne veekogule minekut, sest õnnetuse juhtudes ei pruugi jääda aega selle otsimiseks ja selga panemiseks. Nõuetekohaselt selga pandud vest hoiab inimest pinnal ka siis, kui inimene on teadvusetu või jõud ujumiseks on raugemas,“ lisas Annika Malva.

Eru laht (Mungalaht) on Soome lahes paiknev laht, mis asub Pärispea ja Käsmu poolsaare vahel. Lahte suubub Loobu jõgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles