Rakvere haigla töötajad elavad surmahirmus

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Täna öösel ründas Rakvere haiglas äkitselt agressiivseks muutunud patsient kaaspatsienti ja haigla töötajaid.

Aktsiaseltsi Rakvere Haigla juhataja Rain Sepping ütles, et mitmed meedikud said vigastada. “Vigastused ulatuvad luumurruni,” sõnas ta.

Rakvere politseijaoskonna pressiesindaja Mari Riina Rist ütles, et enne intsidenti oli patsient haiglast põgenenud, kuid politsei sai ta linna pealt kätte ja tõi raviasutusse tagasi.

Haigla juht ei soovinud patsiendi staatusele viidates juhtunut täpsemalt kommenteerida, kuid selgitas, et loos on oma roll ka alkoholil. Järsku agressiivseks muutuvad patsiendid on aastaid olnud Rakvere haiglas probleemiks. Seppingu ütlust mööda puudutab see ka teisi üldhaiglaid, välja arvatud Viljandi, kus on võimalus agressiivsed haiged isoleerida.

Rakvere haiglas juhtub kolm-neli korda aastas, et muidu väga rahulik patsient järsku agressiivseks muutub ja raviasutuse töötajat ründab. Tavaliselt on ohver pärast seda töölt lahkunud. “Piisab ühest tõsiselt elule ohtlikust rünnakust,” jätkas Sepping ja lisas, et on ise näinud, kuidas meedik kaotab pärast intsidenti töövõime.

Rakvere haigla juhi sõnul peaks olukorra parandamiseks seadma sisse eraldi palatid ja tööle võtma paar psühhiaatrit, kuid selleks napib vahendeid. “Meie loodame politsei peale,” tunnistas Sepping.

Politsei toimetas täna öösel agressiivseks muutunud patsiendi Kohtla-Järve haigla kinnisesse osakonda. Juhtunu kohta alustati kriminaalmenetlus.

Aktsiaseltsi Rakvere Haigla omanikud on MTÜ Rakvere Haigla vahendusel Lääne-Virumaa 15 omavalitsust.

Rakvere Haigla AS nõukogu liige, Rakvere abilinnapea Ain Suurkaev ütles, et äriühingu nõukogus on arutatud haigla erakorralise meditsiini osakonna ehk rahvakeeli traumapunkti turvaprobleeme. Satuvad ju traumapunkti erinevates olekutes ja käitumismustriga inimesed.

Suurkaevu sõnul on arutatud palgata traumapunkti kriitilisemateks ajaperioodideks, näiteks nädalavahetuseks, turvamehed. Seni otsust tehtud ei ole.

Haigla teiste osakondade turvaprobleeme pole nõukogu arutanud, kuid Suurkaevu ütlust mööda tehakse seda pärast tänast intsidenti kindlasti. “Arutame seda juba nõukogu järgmisel koosolekul,” sõnas Rakvere abilinnapea Ain Suurkaev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles