Lääne-Virumaal juhtus palju tööõnnetusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseil tuli purjutanud alaealised ette võtta.
Politseil tuli purjutanud alaealised ette võtta. Foto: Liis Treimann

Tööinspektsiooni andmetel juh­tus eelmisel aastal kõige roh­kem tööõnnetusi Tallinnas ja Harjumaal, kus toimus ligi 40 protsenti mullu registreeritud õnnetustest. Tallinnas ja Har­jumaal registreeriti mullu 1237, Tartumaal 367 ning Lää­ne-Virumaal 327 tööõnnetust, kõige vähem ehk 14 tööõnnetust toimus Hiiu maakonnas.


Tegevusalade lõikes registreeriti enim tööõnnetusi avaliku halduse sektoris (345), kus kõige rohkem said vigastada politsei ja riigikaitse tegevusvaldkonna töötajad.


Tööõnnetuste arvult järgnesid kaubandus (312) ning töötleva tööstuse sektorist metallitööstus (285).
Surmaga lõppenud tööõnnetusi registreeriti eelmisel aastal enim veonduse sektoris, ehituses ja avalikus halduses, kus hukkus vastavalt kuus, neli ja kaks inimest.
Tööinspektsiooni andmetel registreeriti Eestis eelmisel aastal kokku 3144 tööõnnetust, mida on 207 võrra rohkem kui 2009. aastal.


Kui toona Eestis registreeritud tööõnnetustest olid 2321 kerged ja 597 rasked, siis möödunud aastal oli kergeid õnnetusi 2426 ja raskeid 701.
Samas vähenes eelmisel aastal surmaga lõppenud tööõnnetuste arv: kui 2009. aastal oli neid 19, siis möödunud aastal 17.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles