Hukatud sigade omanikfirma vahetas eile omanikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sead.
Sead. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kui veel esmaspäeval oli 4200 hukatud seaga farmi omanikfirma Sponsum osanik advokaat Armand Reinmaa, siis eilsest alates on selleks Uku Russ Ilves.

Ettevõtte tegevusalaks on äriregistris märgitud sootuks elektrimaterjalide hulgimüük. 

Läinud aasta majandusaasta aruandest selgub, et mullu majandustegevust ei toimunud. Juhatuses oli üks liige, Aare Kirss, ent mitte ühtegi töötajat. Ka Kirss taandus ettevõtte juhatusest eile, selgus äriregistrist.

Sponsum on Eesti Tõusigade Arendusühistu liige. 4200 seaga farmi ostis Sponsum alles üsna hiljuti, umbes poole aasta eest.

Reinmaa on Reinmaa & Partnerid vandeadvokaat. Äriregistris on ta seotud veel 18 ettevõttega, millest üks on likvideerimisel ning neljal kustutamishoiatus.

Uku Russ Ilvese kohta kirjutas Äripäev mullu, et ta vedas aastaid Tallinki laevadel fotoäri, millelt jäid maksmata tööjõumaksud. Probleemide ilmnemisel lõpetas laevafirma Ilvesega koostöö. 

Lisaks Sponsumile on ta veel kolme ettevõttega seotud: Merefoto OÜ, PisuHand OÜ ning PildiMees OÜ. Äriregistrist selgub, et viimane on likvideerimisel ning OÜ-l PisuHand on kustutamishoiatus.

Lisaks Sponsumile on Kirss ja Reinmaa koos seotud veel ettevõttega Eesti Kompost, milles Reinmaa on ainuosanik ja Kirss juhatuse liige. Lisaks on Kirss seotud veel aiandusühistuga Ohaka ning OÜga Copower.

Ka Eesti Komposti mullusest majandusaasta aruandest nähtub, et majandustegevust ei toimunud, kuid selleks aastaks on see plaanis. Möödunud majandusaasta kahjum oli 77 eurot.

Sponsum on registreeritud oma­korda Ohaka aiandusühistusse, mille juhatusse Kirss kuulub. 

Teine kasutatav aadress on Tallinnas Pärnu maanteel, samas majas Äripäeva toimetusega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles