Juhtkiri: Pommimehed ja ähvardajad

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam..
Tallinna lennujaam.. Foto: Küllike Rooväli.

Esmaspäeva õhtul tegi Lääne-Virumaal elav mees pommiähvarduse Tallinna lennujaamale.

 Politsei evakueeris hoonest kõik inimesed, kuid päästjad lennujaamast lõhkeseadeldist ei leidnud. Harju maakohus pani pommiähvarduse teinud mehe teisipäeval kiirmenetluse korras reaalselt trellide taha.


Kohus mõistis 35aastase Elmu Normaku süüdi avaliku korra raskes rikkumises ja karistas teda kuuekuulise vangistusega. Koos varem röövimise eest mõistetud karistusega peab mees vangistuses  veetma kokku kaks aastat, üheksa kuud ja 27 päeva.
Eriti räigeks ja küüniliseks muudab juhtumi asjaolu, et samal päeval sai Moskva Domodedovo lennujaama saabuvate rahvusvaheliste lendude tsoonis suitsiidirünnakus surma 35 inimest ja vigastada ligikaudu 180.


Tundub, et viimasel ajal võetakse Eestis ähvardajad üsna kiiresti kinni. Ei tea, kas üheks põhjuseks on taksofonide sulgemine, sest ega mobiiltelefonilt ei ole ikka lihtne anonüümselt helistada.
Eile pärastlõunal evakueeris politsei Tallinnas Balti jaamast leitud kahtlase eseme tõttu hoonest  inimesed. Demineerijad kontrollisid kahtlase paki üle ja tuvastasid, et sedakorda oli tegemist kõigest pabereid täis karbiga.

Parem on muidugi ähvardus pommita kui pomm ähvarduseta. Õnneks siiski meil Eestis praegu lõhkekehad ei plahvata.
Tundub, et mõnel inimesel on igav ja vajadus adrenaliinidoosi järele ning nad võtavad võib-olla eeskuju mujal maailmas hirmu ja surma külvavate terrorirühmituste tegevusest, kujutades ette, et see on lahe.


Aga kindlasti ei tohiks niisuguseid ähvardusi tähelepanuta jätta, sest iial ei tea, mil on see päev, kui mõnel fanaatilisel või vaimuhaigel tegelasel võib ka tõsi taga olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles