Repliik: Uus peksupoiss

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Herm
Toomas Herm Foto: Virumaa Teataja

On kahetsusväärne, et justiitsministeerium ei võtnud kuulda Rakvere linna ettepanekut anda kuritegevuse statistika koostamine taas politsei kätte.

Samas on hea, et Rakvere langes eelmisel aastal kuritegelikus maailmas tuntud tegijate – Tallinna, Harjumaa ja Ida-Virumaa – seast välja. Veel tunamullu oldi justiitsministeeriumi avaldatud statistika järgi nimetatud seltskonnas.


Uueks peksupoisiks sai Võ­ru. Justiitsministeeriumi hin­nangul salakaubaveo tõttu.


Inimesi huvitab eeskätt turvalisus ehk tapmiste, vägistamiste, peksmiste ja röövimistega seonduv. Olen veendunud, et Võru jääb selles suhtes endiselt rahulikuks paigaks.


Isegi kehaliste väärkohtle­miste ehk maakeeli peksmiste arvu põhjal ei saa anda tur­valisusele hinnangut. Täp­semini öeldes võib sellest jää­da väär arusaam. Kui näiteks 500 kehalisest väärkoht­le­misest 99 protsenti olid seo­tud peretülidega ehk juh­tu­sid kodudes nelja seina va­hel, siis võimalus avalikus ko­has peksa saada on väike.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles