Vapper naine hüppas meelemärkuseta sohvri sõitvasse autosse

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kuu alguses rullus Lääne-Virumaal Rakvere vallas Kariväravas lahti tegevus, mida möödujad võisid pidada actonfilmi võteteks.

Kaks autoga sõitvat naist märkasid Huljal ees kahtlaselt aeglaselt sõitvat ja vänderdavat autot. Esmalt arvasid nad, et tegemist võib olla joobes sohvriga ja teatasid politseile.

Kariväravas oli sõiduki kiirus juba niivõrd väike, et juhi kõrval istunud naine väljus, jooksis ees liikuva autoni ja hüppas tagaukses sisse. Nähes, et rooli taga olev vanem mees on meelemärkuseta, küünitas vapper naine üle esiistme ja lülitas auto süüte välja. Juhi kõrval olnud vanem naine ei osanud ehmatusest häältki teha.

Auto peatatud, helistas naine välja kiirabi. Natukese aja pärast aga nägi ta kiirabi tulevat. Ja et see ajaliselt ei saanud olla välja kutsutud auto, hüppas naine oma kaaslasega kiirabile teele ette, sundides seda peatuma. Meedikud alguses pahandasid, et neil on väljakutse. Naised aga selgitasid olukorda ja meedikud tegid rooli taga olnud vanemale mehele esmased vajalikud toimingud ja sõitsid edasi.

Mõne aja pärast sündmuskohale jõudnud teine kiirabi viis mehe haiglasse. Vapper tegutseja istus ise rooli ja viis auto koos vanema naisega samuti haiglasse.

Rakvere politseijaoskonna juht Indrek Link kiitis tegusat liiklejat, kes sekkumisega suutis ära hoida võimaliku liiklusõnnetuse. Juhul, kui sõiduk oleks jätkanud sõitu ja põrganud kokku vastutuleva sõidukiga või kaldunud teelt välja, oleks see võinud tuua kaasa raske tagajärje. Iga sõidukijuht peaks Lingi sõnul enne liiklusesse asumist hindama enda tervislikku seisundit ja kui enesetunne pole kõige parem, siis rooli taha ei tohi istuda. "Terviseriketest põhjustatud õnnetused võivad samuti kaasa tuua väga raskeid tagajärgi, kus kannatanuks võib olla peale juhi ka keegi teine," ütles maakonna politseijuht Indrek Link.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles