Soomlased huvituvad spaapuhkusest Rakveres

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aqvat külastab üha suurem hulk turiste, soomlasi on külastajaist koguni pea kolmandik.
Aqvat külastab üha suurem hulk turiste, soomlasi on külastajaist koguni pea kolmandik. Foto: Arvet Mägi

Soomlased, kes on avastanud Rakvere veekeskuse, kõnelevad sellest vaid ülivõrdes ning kes korra on siin käinud, tulevad tagasi ja soovitavad Aqvat ja Rakveret ka tuttavatele.

Rakveres tegutsev Aqva Hotels oli esindatud ainsa firmana Lääne-Virumaalt hiljutisel matkamessil Soomes, kus käis kokku 83 000 külastajat.

Aqva Hotels OÜ müügijuht Tiina Andresson rääkis, et messil tunti huvi põhiliselt spaateenuste vastu. “Kuuldused meie headest Filipiini massööridest on jõudnud ka teisele poole lahte ja paljud külastajad tulevad siia just nende pärast tagasi,” lausus ta.

“Saime sõlmida ka lepinguid mitme uue reisibürooga ja loodame, et soomlastest külastajate hulk suureneb sel aastal veelgi,” lisas ta.

Andressoni sõnul oli Eesti tänavu messi partnermaa ja seetõttu pälvisid tavalisest suuremat tähelepanu just Eesti stendid.

Singisulatusmatk

Soomlaste huvi spaapuhkuse vastu on jätkuvalt kõrge, sest Eestisse on lihtne tulla, siin on suhteliselt odav ja Rakveregi on muutunud soomlaste seas üha populaarsemaks.

Aqva Hotelsi juhatuse liige Roman Kusma ütles, et soomlased peavad lugu siinsest kvaliteedi ja hinna suhtest. “Kui kolme aasta eest küsisid paljud, kus see Rakvere õieti asub, siis nüüd öeldakse, et nad on seal juba olnud,” lisas ta.

Helsingi südameühingu rahvas on Eesti veekeskustes käinud päris palju. “Alguses käisime Tallinnas, siis jäi silma, et Rakveres on avatud uus veekeskus, nii tulimegi eelmisel aastal esimest korda siia,” rääkis südameühingu grupijuht Jaakko Kemppinen.

Koduteel küsis Kemppinen bussis seltskonna käest, kuidas reis tundus. “Kõigile väga meeldis, koht oli puhas, hea toiduga ning spaahoolit­sused olid ehk rohkem sellised hellitavad,” kõneles mees ja lisas, et üheskoos otsustati tänavu Rakveresse tagasi tulla.

Sel korral on Helsingi südameühingust Aqvas aastavahetusejärgsel “singisulatusmatkal” 43 inimest.

Linnas muudki põnevat

Aqva ja ka Rakvere linna kohta leiab küllalt palju positiivset tagasisidet Soome internetifoorumitest. Nii kirjutas üks mullu juulis Rakveres käinud soome pere, et nii head massaaži kui Aqvas, ei ole nad kusagil kogenud.

Pere soovitas Aqvat kõigile. “Läheme uuesti, kui otsid rahu, puhkust, naudinguid ja mittetormakat linnapuhkust, on see koht sinu jaoks,” kirjutavad nad.

33aastane naisterahvas kirjutas, et Aqva veepark oli vapustav ja selle ainukeseks veaks oli see, et majas on vaid üks liumägi.

Kommentaatorid viitavad sellele, et Rakveres leidub veel palju põnevat, soovitusnimekirja eesotsas on linnus, Põhjakeskus ja tammik.

Soome suurimast internetifoorumist Suomi24 leiab Aqva spaa kohta aga konkreetse ja lühikese sissekande: “Tasemel, toit väga hea, vee- ja saunakeskus head. Ei ühtegi halba sõna.”

Teine sissekandja kirjutas, et külastas pärast Aqvat Ikaaliste veekeskust Soomes. “Vahe oli tuntav, 10:4 Rakvere kasuks,” leidis ta.

Aqva Hotelsi juhtkond on Soome turistidesse palju panustanud, matkamessil osaleti kolmandat aastat järjest, kuid osa on võetud ka teistest messidest Soomes. “Soome külastajate arv on kolme aastaga kasvanud märgatavalt,” ütles Andresson.

Ta lisas, et Aqva külastajatest moodustasid soomlased 30%, endiselt on esikohal eestlased, keda oli külastajatest 60%. Järgnesid venelased, rootslased ja teised, eksootilisemad külastajad tulid Rakverre Jamaicalt ja Fidži saartelt.

Kogu hotelli täitumus oli 2009. aastal 65,08 % ja 2010. aastal 75,50%. Veekeskust külastas 2010. aastal kokku 166 000 inimest.

Soomlased

• 2008. aastal oli soomlaste ööbimisi Aqvas 2308, 2009. aastal 7811 ja eelmisel aastal lausa 13 027.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles