Kampaania „Targalt internetis“ juhib tähelepanu noorte arvutikasutusele   

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Homme, 1. veebruaril algab Tiigrihüppe Sihtasutuse eestvedamisel kahenädalane laste ja noorte turvalist internetikasutust edendav kampaania „Targalt internetis“.  

„Juba aastaid on üle maailma tähistatud 8. veebruaril Turvalise interneti päeva. Sel aastal keskendume Eestis 8-14. aastaste noorte teadlikkuse suurendamisele  ohuolukordadest suhtlusvõrgustikes ja muu virtuaalse meelelahutusega tegelemisel,“ sõnas Tiigrihüppe Sihtasutuse internetiturvalisuse projektijuht Ilvi Pere ning lisas, et muuhulgas juhitakse tähelepanu ka tasakaalu leidmisele veebivälise ja veebielu vahel.  

Toreda uue lähenemisena tõi Pere välja näiteks noortele hariva veebiviktoriini tegemise, mille läbinutele on kingituseks eesti muusikute ainulaadsed mobiilihelinad. Oma hääle teadlikuma internetikasutuse propageerimiseks on andnud Birgit Õigemeel, Cool D, Ines, Tanja Mihhailova ja Tanel Padar.  

Samuti toimub 8. veebruaril Turvalise interneti päeva konverents, kuhu on oodatud kõik õpetajad ja teised lastega töötavad inimesed. Konverents kannab rahvusvahelist turvalise interneti päeva juhtmõtet: „See on rohkem kui mäng, see on Sinu elu!“.

Kampaaniainfot ning internetiturvalisuse alaseid materjale nii lastele, lastevanematele ja õpetajatele koondab veebileht www.targaltinternetis.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles