Täpitähed domeeninimedes tekitavad küsimusi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti Interneti SA kuulutas välja riigihanke, mille üks osa on Eesti rahvusdomeenile .ee täpitähti õ, ä, ö, ü sisaldavate domeeninimede registreerimise tehnilise võimaluse loomine. See tähendab, et juba sel aastal peaks saama kasutada internetiaadressides täpitähti.


“Eesti rahvusdomeeni .ee võimaluste edasiarendamine on Eesti Interneti SA prioriteet ning järgmine samm sellel teel on kogu Eesti tähestiku ulatuse katmine domeeninimede registreerimisel. Samuti nagu keel ja kultuur kannavad edasi traditsioone, väljendab .ee rahvusdomeen meie päritolu veebis. Teiste sõnadega on rahvusdomeen maa ja rahva sümbol internetis, mistõttu on väga oluline, et kogu Eesti tähestikku oleks domeeninimede registreerimisel võimalik kasutada,” rääkis Eesti Interneti SA juhatuse esimees Marek-Andres Kauts.

Väike-Maarja vallavanem Urmas Tamm ütles, et neil ei ole arutatud, kas oleks otstarbekas või vajalik muuta valla kodulehe aadressi.

Ka OÜ Jäneda Mõis juhatuse liige Kalle Sommer oli kahtleval seisukohal ja sõnas, et see ei ole teema, mida praegu kindlasti arutama peaks. “Ilmselt on eestlased nii harjunud juba ilma täpitähtedeta internetiaadressidega, et janedaturism.ee asemel jänedaturism.ee kasutamine võib segadust tekitada,” ütles Sommer.

Sommeri sõnul tekitab täpitähtede kasutamine internetiaadressides küsimuse, kuidas otsimootorid neid ära tundma hakkavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles