Eesti Post soovitab pensionitoojalt küsida töötõendit

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX.

Täna algab järjekordne riiklike pensionite ja toetuste kojukanne. Eesti Post soovitab võimalike pettuste vältimiseks pensionäridel ja teistel toetuste saajatel küsida raha kättetoimetajalt töötõendit, sest on juhtunud, et inimesed on langenud pettuste ohvriks.

Postiteenuste divisjoni juht Jaan Vainult kinnitas, et postiettevõte teeb omalt poolt kõik, et kojukandesse minev pensionite ja toetuste raha jõuaks saajateni õigeaegselt ja turvaliselt.

„Võimalike pettuste ja arusaamatuste ennetamiseks soovitame pensioni või toetuse saajal raha kättetoimetajalt alati töötõendit küsida,“ pani Vainult inimestele südamele.

Kahjuks on esinenud juhuseid, kus pensionärid on langenud pettuste ohvriks ning end pensionikandjaks nimetanud isikutelt saanud valeraha. Hiljuti tuli Narvas elava vanaproua ukse taha noormees, kes esitles end pensioniameti töötajana ja teatas, et tõi pensioni.

Noormees andis naisele 500-eurose ja palus talt ülejäänud raha tagasi, väites, et väiksemat raha tal enam pole.

Pensionär andis nõutud raha tagasi, kuid pärast noormehe lahkumist avastas, et 500-eurosele rahatähele on peale trükitud "suveniir" ja see ei ole seaduslik maksevahend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles