Rakvere toidupanga eestvedajad alla ei anna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere toidupanga üks eestvedajatest Koidula Saun ütleb, et toidupakkide saajad on erineva suhtumisega.
Rakvere toidupanga üks eestvedajatest Koidula Saun ütleb, et toidupakkide saajad on erineva suhtumisega. Foto: Arvet Mägi

Rakvere toidupank on jaganud kahe kuu jooksul abi umbes 150 leibkonnale. Praegu ootavad eestvedajad Koidula Saun ja Ellen Müür laoruumide valmimist ning tahavad muuta toiduabi jagamise regulaarseks.

Kuidas Rakvere toidupanga käimalükkamisega on läinud?

Koidula Saun (KS): Üsna raskelt läheb. Saime küll Avatud Eesti Fondilt heakskiidu oma projektile, kuid mitte nii suures mahus kui lootsime ja nüüd teeme eelarve ringi. Toimetame need kaks kuud kõike oma kulu ja kirjadega - oma aeg, oma auto, oma bensiin, oma telefon - ning oma pereliikmete toetusega.

Kas see meelt heitma ei pane?

KS: Teistel on ju õnnestunud. Küll meil õnnestub ka! Suureks takistuseks on see, et meil ei ole oma laoruume. Lähiajal loodame need kätte saada. On kokkulepe Rakveres Viru tänaval asuva Hüüdja Hääle kogudusega, kes on ehitamas kõrvalhoonet - seal on ruumid ka meie laole. Nüüdseks on põrandad valatud ning võtame õige pea ühendust veterinaar- ja toiduametiga, et hankida vajalikud load. Seejärel saame sõlmida eelkokkulepete asemel kokkulepped. Plaan on hakata siiski regulaarselt igal nädalal toitu jagama.

Kuidas abivajajad üles leiate?

KS: Rakvere linnavalitsuse sotsiaalosakonnast helistatakse eelnevalt potentsiaalsetele abivajajatele ja pakutakse võimalust saada toidupakk. Samuti oleme jaganud toitu Lääne-Virumaa suurte perede ühenduse, Puuetega Inimeste Koja, Rakvere sotsiaalabikeskuse, Punase Risti ja koolide sotsiaaltöötajate kaudu.

Kes on seni toiduga toetanud?

KS: Hagar on regulaarselt toetanud ning toidu ka ise kohale transportinud. Tallegg ja Rakvere lihakombinaat on seni andnud toitu ühe korra, samuti on Eesti Toidupanga kaudu tulnud saadetisi Estoverilt. Sageli tuleb Tallinnast saadetis väga ootamatult ja selle peab ruttu-ruttu laiali jagama, et ei rikneks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles