Kunda aasta tegu on Leivaka ekstreempark

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunda aasta teoks valiti Leivaka ekstreempark. Pildil Janar Korostik.
Kunda aasta teoks valiti Leivaka ekstreempark. Pildil Janar Korostik. Foto: Meelis Meilbaum

Kunda linnavalitsus otsustas 2010. aasta teoks nimetada Leivaka ekstreempargi rajamise.

Aktiivsed MTÜ Kunda Crew noored ehitasid endisesse leivatehasesse esimese siseekstreempargi Lääne-Virumaal. Park on leidnud aktiivset kasutamist, andes kohalikele noortele juurde huvitava vaba aja veetmise võimaluse.

Ekstreempargis on võimalik trikitada BMXi ja MTB ratastega, samuti tõukeratta, rula ja traieli­rattaga.

Aasta tegijateks tunnistati raamatu “Kunda Tsement – 140” 3 autorit: Uno Trumm, Tiiu Raju ja Paavo Kangur.

“Kunda tsement – 140” on esimene Eesti tsemenditootmise ajalugu läbi 140 aasta käsitlev raamat.

Kunda linna tänukirjad saavad isikud ja organisatsioonid, kes on silma paistnud erilise tulemuslikkusega ja mõjutanud oluliselt Kunda linna arengut.

Kunda ühisgümnaasium pälvib tänukirja kooli 115. aastapäeva juubeliürituse ning juubeliraamatu koostamise ja avaldamise eest, ka tunnustatakse kooli kui pidevalt arenevat organisatsiooni.

Maiu Küngas on aktiivne Kunda kultuurielu juht, sündmuste organiseerija ja korraldaja, aktiivne Kunda linna kultuurielu kajastaja Facebookis.

Jaak Jalakas on korvpallialase tegevuse eestvedaja Kundas, Ebe Pilti tunnustatakse linnalehe kvaliteedi viimise eest uuele kõrgemale tasemele.

Kunda linn tunnustab ka Jaanus Lekki, kes tegi filmi “Õnnelikud inimesed” varalahkunud kooliõpetaja ja kirjaniku Katrin Reimuse novellikogu põhjal.

Tänukirja saavad veel enam kui 50 aastat Kunda hariduspõldu kündnud Tiiu Kuhlberg, aastatel 1961-1986 Kunda linna klubi juhtinud Karin Mets, üle poole sajandi sotsiaalhoolekannet ja tervishoidu arendanud Linda Villik ning aktiivsed ja pikaaegsed doonorid Valdas Galinkevicius ja Enn Mäitse.

Aasta tegija auhinnad ja linna tänukirjad antakse üle Eesti vabariigi 93. aastapäeva pidulikul tähistamisel 25. veebruaril Kunda ühisgümnaasiumi aulas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles