Koduloomad lülitavad elektripliite sisse (1)

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljakordse maja korteris oli päästjate saabudes toit pliidil ning põlesid elektripliidi taga asuvad plastikosad. Foto on illustreeriv.
Neljakordse maja korteris oli päästjate saabudes toit pliidil ning põlesid elektripliidi taga asuvad plastikosad. Foto on illustreeriv. Foto: Postimees.ee

​Eelmise nädala alguses juhtus kahel korral, et lemmikud lülitasid üksinda kodus olles elektripliidi sisse.

Ida päästekeskuse tule­ohutusjärelevalve büroo peainspektor Tanel Sepajõe rääkis, et esmaspäeval tuli Rakveres Kungla tänaval asuva korteri omanik koju ja avastas, et eluruum on suitsu täis. Lähemal vaatlusel selgus, et elektripliit oli sisse lülitatud ja sellel olnud maitseainetopsid sulanud. 

Omaniku sõnul ta sel päeval elektripliiti ei kasutanud. Korteris ei olnud peale kassi kedagi. Et elektripliidil olid puutetundlikud nupud, siis ilmselt lülitas pliidi sisse kass.

Korteriomanik lubas nüüd uue pliidi osta, millel lapselukk peal.

Järgmisel päeval oli tulekahju Sõmerul. Selle avastas naaber, kes elektri kadudes läks uurima, mis oli juhtunud. Tal oli naabri eluruumi võti ja sisse astudes kuulis ta suitsuanduri piiksumist.

Hiljem selgus, et siingi oli kurja juureks sisse lülitatud elektripliit. Inimesi korteris ei olnud, olid kaks koera ja kass. Tulekahjude põhjusi uuriv Sepajõe ütles, et kuigi elektripliidil olid mehaanilised nupud, võisid koerad kassiga mängides elektripliidi sisse lülitada või tundis mõni koer huvi pliidil oleva panni vastu.

Kuumenenud elektripliit sulatas ära sellel olnud kuumaõhugrilli plastist korpuse ja lae all oleva õhksoojuspumba korpus oli samuti sulanud.

Koerad pääsesid juhtunust kerge ehmatusega, kuid kass vajas pisut turgutust.

Sepajõe soovitas analoogsete olukordade vältimiseks elektripliidi vooluvõrgust välja lülitada, kui seda ei kasutata. 

Teine võimalus on piirata loomade juurdepääsu esemetele, mis võivad nende tegevuse tõttu ohtlikuks muutuda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles