Toiduga abistajad plaanivad koostööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ellen Müür.
Ellen Müür. Foto: Meelis Meilbaum

Eelmisel nädalal kolis Rakvere toidupank uutesse ruumidesse Viru tänavas ning plaanib koos linna teise tasuta toidu jagajaga – MTÜga Toots - hakata lähiajal koostööd tegema.


MTÜ Toots on regulaarselt kaks korda nädalas jaganud tasuta toitu mullu detsembrist ning samal ajal käivitus ka Rakvere toidupank.

Kahe heategeva organisatsiooni erinevus on selles, et toidupank pakkus abi Rakvere linnavalitsuse sotsiaalosakonnast saadud abivajajate nimekirja alusel, kuid MTÜ Toots jagab toitu kõigile, kel selle järele vajadus, ning tõendit ei nõua.


Rakvere abilinnapea Marko Tormi sõnul on linn huvitatud sellest, et kaks head algatust teeksid omavahel koostööd, abi jõuaks sihtgrupini ning keegi ei jääks ilma. “Rakvere linnas on ligi 300 vähekindlustatud peret, see on umbkaudu 600-700 inimest, kes võiksid toidujagamisest abi saada,” märkis Marko Torm.


MTÜ Toots juhatuse liige Rainer Miltop ütles, et toiduabi on jagatud koostöös MTÜ Shalomiga, kel on lepingud Selveri ja Rimi ketiga, ning MTÜ Toots on saanud toidu Rakvere Säästumarketist, Kroo­ni Selverist ning Hagarilt. Seni on toitu jagatud Multi­mar­geri ruumides ligi 70 leibkonnale ning reklaam on levinud abivajajate seas suust suhu.


“Inimesed ootasid üksmeelselt järjekorras, kaklema ei mindud. Vastupidi. Oli ka neid, kes ütlesid, et naabrinaisel on mitu last, aga ta ei julge toiduabi võtma tulla, ning naaber viis neile toidu kätte. On peresid, kus emal lõppes emapalk, kuid pole tööd ega süüa,” rääkis Rainer Miltop.

Et toidupank üürib spetsiaalseid laoruume Hüüdja Hääle vast valminud kõrvalhoones Rakveres Viru tänavas, leiab Miltop, et MTÜ-l Toots oleks mõistlik tegevused ühendada.


“Eesmärk on, et abivajajad saavad toitu vähemalt kaks korda nädalas. Meie omalt poolt aitame osa kaupa kohale toimetada,” ütles Miltop.

Riigihanke korras ostab Rakvere linn OÜ-lt Kan­dellak Piibelehe kohvikus kolm korda nä­dalas ka nn su­piköögitee­nust, kus sot­siaa­losakon­nast väljastatud toidutalongide alusel on abivajajatel võimalik saada soe kõhutäis. Linnavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Lea Kivipõllu sõnul antakse talonge tavaliselt korraga üheks kuuks ning keskmiselt kolmekümnele inimesele.


Toitu abivajajatele väljastatakse toidupanga laost Viru tänav 8 neljapäeviti ning koostöös MTÜga Toots veel ühel nädalapäeval, mis esialgu on liikuv. Ametlikult avatakse Rakvere toidupanga ruumid 9. märtsil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles