Kadrinas võistlevad noored projekteerimistarkvarade kasutamises

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
4. märtsil toimub Kadrina keskkoolis projekteerimisvõistlus CADrina.
4. märtsil toimub Kadrina keskkoolis projekteerimisvõistlus CADrina. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Täna kell 17 algab Kadrina keskkoolis võistlus CADrina, kus noored võtavad mõõtu CAD-projekteerimistarkvarade kasutamises. Ürituse kultuuriprogrammi sisustavad tänased õpilased, vilistlased ning Tanel Padar & The Sun.

Võistlusülesanne on rulapargi projekteerimine ja seda tehakse CAD-tarkvara (Computer Aided Design) ehk arvutijoonestamistarkvarasid kasutades. Võistlus toimub neljas osas, vahepeal esitlevad ennast osalevad koolid – Kadrina keskkool, Tallinna Tehnikaülikool ja Tallinna Tehnikakõrgkool.

Võistluse eesmärk on julgustada noori inseneriharidust omandama. Kadrina Keskkool on tuntud kui kool, kus arvutijoonestamise õpe ja baasteadmiste andmine insenerivaldkonnas olulise lisaväärtusena üldkeskharidusele on heal tasemel.

Õhtut juhib mälutreener Tauri Tallermaa, võistlusülesande põhikoostaja ja peakohtunik on TTÜ insenerigraafika keskuse dotsent Heino Möldre ja kommentaare jagab CAD-süsteemide asjatundja Urmas Jüriorg firmast CAD-Süsteemide OÜ.

Pärast võistlust saab jälgida ka Tallinna Tehnikaülikooli üliõpilaste valmistatud robotite demonstratsioonesinemist jalgpallis, meelelahutust pakub Tanel Padar & The Sun.

Ettevõtmise patroon on haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas. Üritust toetavad Euroopa Sotsiaalfond ja paljud ettevõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles