Eile avati pidulikult Rakvere Toidupank

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu, Rakvere Diakooniakeskuse juhataja Pille-Ruth Kukemilk, Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum ning Rakvere linnapea Andres Jaadla lõikamas Rakvere Toidupanga avamisel läbi linti.
Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu, Rakvere Diakooniakeskuse juhataja Pille-Ruth Kukemilk, Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum ning Rakvere linnapea Andres Jaadla lõikamas Rakvere Toidupanga avamisel läbi linti. Foto: Arvet Mägi

Kolmapäeval avati pidulikult MTÜ Rakvere Diakooniakes­kuse Rakvere Toidupank, mis asub Viru tn 8. Toidupanga tegevjuht Piet Boerefijn küll avamisele tulla ei saanud, kuid märkis oma kirjalikus läkituses, et Eesti Toidupangal läheb iga nädalaga paremini.


“Me saame palju tähelepanu meedias ja seepärast saime ka mündikorjamiskampaaniaga palju raha koguda. Praeguseks on meil kokku loetud miljon viiskümmend tuhat krooni. Loodame, et tuleb veel juurde. Selle rahaga saame toetada uute toidupankade rajamist. Tänu kogu sellele tähelepanule hakkavad firmad ka rohkem toitu andma,” märkis Piet Boerefijn oma läkituses.

Rakvere Toidupanga projekti on toetanud ka Avatud Eesti Fond, regulaarne koostöö on hetkel Rimi, Hagari ja Maagiga.

“Esialgu jagame toitu neljapäeviti kella 15-17 ning paki saajatele helistame ette. Tulevikus tahame jagada kaks korda nädalas, aga see sõltub kõik sellest, kui palju kaupa saame,” teatas Rakvere Toidupanga projektijuht Ellen Müür.

Rakvere linnas on ligi 300 vähekindlustatud leibkonda, ühel toidujagamiskorral antakse abi umbes 30 leibkonnale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles