Päästeamet kutsub kontrollima veevõtukohti

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahtine kanalisatsioonikaev. Foto on illustratiivne.
Lahtine kanalisatsioonikaev. Foto on illustratiivne. Foto: Ove Maidla.

Viimastel kuudel on sagenenud õnnetusjuhtumid, mille puhul on inimesed kukkunud lahtisesse veevõtukohta, ja seepärast kutsub päästeamet kontrollima kanalisatsioonikaevude ja tuletõrje veevõtukohtade ohutust.

Kohalikud omavalitsused, ettevõtted, asutused ja eraisikud võiksid kontrollida, kas nende hallataval maa-alal on tuletõrje veevõtukohad, kanalisatsioonikaevud või muud ohtlikud augud kindlalt suletud. Tuletõrje veevõtukohad peavad olema ka tähistatud.

23. veebruari pärastlõunal sõitis viieaastane laps Põlva maakonnas Räpina vallas Ruusa külas kelguga endisesse tuletõrje veevõtukohta ja hukkus. Päev hiljem sai surma Kehtna vallas Rõue külas kaevu kukkunud eakas mees.

26. veebruaril hukkus Pärnus tühermaal kanalisatsiooniauku kukkunud noor naine.

Päästeameti hinnangul teeb olukorra eriti ohtlikuks asjaolu, et maapind on lumega kaetud ja nii võib lahtine auk jääda inimesele märkamatuks. Nii juhtus 2. veebruaril Tartumaal Ülenurme vallas Täsvere külas, kus naine läks elektrikapi juurde, kuid kukkus vana karjalauda juures sisse tuletõrje veevõtukohta. Õnneks oli tal mobiiltelefon kaasas, mille vahendusel sai ta päästjad appi kutsuda.

Ehkki paljud tuletõrje veevõtukohad pole praegu kasutuses, tuleb maaomanikul tagada nende ohutus.

3. märtsil kukkus 9aastane tüdruk Pärnu-Jaagupis läbi tuletõrje veevõtukoha pehkinud kaane, kuid pääses õnneks vigastusteta.

Lahtised kaevud ei ole ohtlikud mitte ainult inimestele, vaid ka lemmik- ja metsloomadele.

1. märtsil kukkus koer Tallinnas Kadaka teel kolme meetri sügavusse kanalisatsioonikaevu.

15. veebruaril oli koer mitu tundi pealinnas Katleri tänaval kanalisatsioonikaevus. Mullu tabas sama saatus Tabasalus metskitse.

Ohtlikest lahtistest veevõtukohtadest ja kanalisatsioonikaevudest saab teatada kohalikule omavalitsusele või politseile lühinumbril 110.

Helistada võib ka päästeala infotelefonile 1524, kust saab omavalitsuste kontaktandmeid ja soovitusi, kuhu probleemiga pöörduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles