Buss pidi libeduse tõttu jõkke sõitma (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul oli Lääne-Virumaal Kunda-Toolse-Eisma-Kunda bussi juht sunnitud Toolse mäel sõidu libeduse tõttu katkestama. 

Go Busi Rakvere piirkonnajuht Rein Kaljuveer sõnul sai bussijuht poolel mäel olles aru, et üles enam ei vea. Ta sõitis teeotsast alla maja ette, et mitte vajuda jõkke. Tavaliselt õpilasi kooli sõidutavas bussis sel ajal veel lapsi ei olnud. Keegi vigastada ei saanud.

Buss sõitis liinil Kunda - Toolse - Eisma - Kunda. Bussijuht jätkas peale väikest intsidenti sõitu, ta otsustas minna suurt teed pidi Rakveresse.

Kuna bussijuht pidi Toolselt kooliõpilased peale võtma, helistas ta vanematele, kellest mitmed otsustasid, et libeduse tõttu nad siiski lapsi kooli ei saada.

Sündmuskohale saadeti liivapuistur.

Rein Kaljuveer ütles, et kõige hullemas olukorras on täna hommikul just kõrvalteed. Ka Võsu Koljaku mäest ei saanud täna hommikul buss libeduse tõttu üles.

Selja külas elav Juta Ait rääkis, et hommikul helistas talle Kunda ühisgümnaasiumi õpetaja ja ütles, et ära saada lapselast bussi peale, sest tee on nii libe ja liinibuss libises teelt välja. Ait küsis õpetajalt, et kuidas ta ise Rutjalt kooli saab. Pedagoog vatsas, et jala. «Tal sealt umbes kümme kilomeetrit minna,» selgitas Ait, kes lubas õpetaja autoga kooli viia.

Tegusa naise sõnul pani ta ruttu riidesse, lisaks pojapojale võttis kaasa ka naabrinaise poja ja koos sõideti Rutjale õpetaja järele.

Aida sõnul oli täna hommikul tee tõepoolest väga libe. «Müts maha bussijuhi ees, kes peab sellisel teel laste eluga riskima,» sõnas Ait. «Arvan, et täna jättis nii mõnigi mees libeduse pärast sõitmata.» Aida sõnul on ta varemgi halbade teeolude tõttu hätta sattunud inimesi aidanud.

Politsei: Virumaal liiklejad peavad ettevaatlikud olema

Ida prefektuur andis teada, et öiste külmakraadide ja varahommikuse vihma tõttu on Virumaal paljudes kohtades teed kaetud musta jääga, mistõttu peab liikluses olema eriti ettevaatlik.

Libedatest teeoludest tingituna on Virumaal paari tunniga toimunud mitu liiklusõnnetust, kus sõidukijuhid ei saanud autojuhtimisega hakkama. Enamasti on tegu olnud plekimõlkimistega, kuid kahel korral on õnnetusse sattunud inimesed vajanud siiski meedikute abi.

Kella 6.40 ajal juhtus liiklusõnnetus Ida-Virumaal, kus Kiviõli-Sonda maantee 4. kilomeetril sõitis sõiduauto Ford teelt välja. Fordi roolis olnud 43-aastane naine toimetati tervisekontrolliks Ida-Viru Keskhaiglasse.

Kella 7.10 paiku sõitis Lääne-Virumaal Tapa-Loobu maantee 23. kilomeetril teelt välja vastu puud mikrobuss Renault, mille roolis olnud 47-aastane mees toimetati Rakvere haiglasse. Mõlemad juhid viibisid autos üksi.

«Praeguste teeoludega peab iga sõidukijuht olema eriti tähelepanelik ja kriitiliselt hindama oma sõiduoskusi. Selleks, et teekond kulgeks iga liikleja jaoks võimalikult turvaliselt, tuleb eeskätt valida teeoludele vastav sõidustiil,» sõnas Ida prefektuuri operatiivjuht Joel Alla.

«Soovitav on sõita pisut aeglasemalt kui on maksimaalne lubatud kiirus ja kindlasti tuleb hoida piisavat pikivahet, et ootamatustele jõuaks aegsasti reageerida. Enne sõidu alustamist varuge aega, et kiirustades vältida järske manöövreid,» lisas ta.  

Maanteeameti teatel tuleb teedel miinuspoolel oleva temperatuuri ja vihmasaju tõttu arvestada paiguti jäiste ja libedate lõikudega, paiguti piirab nähtavust udu. Libeduse tõttu tuleb juhtidel eriti ettevaatlik olla kõrvalmaanteedel ja väiksematel teedel.

Loe lisaks: Maanteeamet: miks on talvised teed mõnikord libedad?

Ilmaprognoosi kohaselt on päeval pilves ilm. Aeg-ajalt sajab vihma ja lörtsi.

Lapsi vedanud buss veeres libeduse tõttu mäest alla.
Lapsi vedanud buss veeres libeduse tõttu mäest alla. Foto: Kuvatõmmis / Google Maps
/ Kuvatõmmis / Google Maps
/ Kuvatõmmis / Google Maps Foto: Kuvatõmms / Google Maps
Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles