Juhtkiri: Oh, koolivaheaeg!

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Õpilastel on käes pikisilmi oodatud koolivaheaeg, mille veetmiseks on võimalusi lihtsalt kodus arvutis surfamisest soojale maale reisimiseni. Õpetajad nii lihtsalt ei pääse, nende nädal on täis pikitud koolitusi ja täiendusõpet.

Rakvere avatud noortekeskuse ukse taga on juba pisut enne avamist trobikond lapsi ootel. Seega tundub, et väga palju just tasuta vaba aja veetmise võimalusi vaheajal koolijuntsudel pole ja lastel on igav, ning kuna ka ilm ei soosi pikalt õues olemist, otsivad nad kohta, kus saaks aega veeta. Noortekeskus oma pakutavate tegevustega on ikka parem variant kui kuskil ostukeskuses hängimine.

Loomulikult ei saa ka väita, et koolivaheajal midagi ei toimu, ja koolides liigub ilmselt ürituste kohta rohkem infot, aga lapsevanema jaoks on ettevõtmiste kohta teabe leidmine kohati väga keeruline. Internetiajastul võiks ju omavalitsuste kodulehtedel olla lingid koolivaheaja üritustele, sest kust lapsevanem ikka mujalt otsida oskab.

Mõned vanemad võtavad samal ajal laste koolivaheajaga omale nädalakese puhkust, et vabad päevad perekondlikult koos kuskil reisil veeta. Paraku võib see kujuneda suhteliselt kulukaks ettevõtmiseks, sest puhkuseteenuseid pakkuvad ettevõtted näevad koolivaheaegades võimalust tavapärasest paremini teenida. Nii on välisreisid sel perioodil kallimad ja pole eriti ka lennupiletite sooduskampaaniaid.

Ka meie koduses Rakveres on veekeskuse piletid koolivaheaegadel nädalavahetuse kõrgel hinnatasemel kogu nädala.

Vaheajal toimuvad veel mitmesugused laagrid, mida korraldavad huviringid.

Aga ka tasuta ajaveetmise võimalusi on teisigi peale noortekeskuse külastuse ja võimalusi siinsama lähedal koos perega aega veeta. Tugev peretunne on see, mis jääb südant soojendama ja muudab kevadise koolivaheaja tõeliselt meeldejäävaks nii lastele kui nende vanematele.

Kindlasti rõõmustab ka nii mõnigi vanavanem lapselapse pikema visiidi üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles