Rakveres toimub Bachi loomingule pühendatud konkurss

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johann Sebastian Bach.
Johann Sebastian Bach. Foto: Internet

Sel aastal võõrustab Rakvere rahvusvahelist Bachi loomingule pühendatud konkurssi. Alates 2003. aastast toimuvat konkurssi on seni peetud Narva linnas.


Ühe korraldaja, Rahvuskultuuride keskuse presidendi Olga Mülleri selgitustel ei olnud sel aastal võimalik neil kuupäevadel, mil festival toimus, Narva linnas ruume saada. “Valik langes Rakverele ka sellepärast, et see asub Kesk-Eestis ja on üks Eesti ilusamaid linnu,” lisas ta.

Aastatega on osalejate arv kogu aeg jõudsalt kasvanud. Kui 2003. aastal olid osalejad ainult Eestist ja Lätist, 2005. osales neli ja 2007. seitse riiki. Ka sel aastal on osalemas paljude riikide noored andekad muusikud, kohal on 50 võistlejat kuuest riigist.

Žürii tööst võtavad teiste seas osa ka Stuttgardi Muusika Akadeemia professor Helmut Scheunchen ja Pittsuburgi Muusikaakadeemia professor Stephen Benham, kes viivad kohapeal läbi ka meistriklassi.

Konkursi avamine toimub Rakvere Kolmainu Kirikus tasuta kontserdiga kolmapäeval, 23. märtsil kell 18, võitjate lõppkontsert Rakvere gümnasiumis 26. märtsil. Järgmisel päeval toimub võitjate kontsert ka Tallinnas.

Proovid ja konkurss toimub Rakvere muusikakooli ruumides.

Noored pianistid võistlevad kolmes vanuserühmas: 7-9aastased osalejad, 10-12aastased osalejad ning 13aastased ja vanemad osalejad. Võistluses on kaks vooru. Samades vanuserühmades võisltlevad puhk- ja keelpillimängiad. Lisainfo http://www.hot.ee/bachnarva/indexee.htm
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles