Fotod ja video: Eesti Raudtee alustas Tapa ja Sonda vahel reostuse likvideerimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Raudtee alustas õhtul Tapa ja Sonda vahel maapinna lahustireostuse likvideerimist.

Töid tehakse suunaga Tapalt Sonda poole ja need kestavad kuus kuni seitse tundi, teatas Eesti Raudtee. Tegevuskava on kooskõlastatud keskkonnainspektsiooniga.

Puhastustöid tehakse Eesti Raudtee päästerongiga, mille veetsisterni põhjaklapist juhitakse lahus reostunud piirkondadesse.

Reostuse likvideerimiseks kasutatakse vahendit Hydrobreak Power, mille vesilahus juhitakse pinnasesse, kus see asub reostust lagundama ja likvideerima. Esmase pesu järel tehakse 10 päeva möödudes täiendav kontroll ning vajadusel toimingut korratakse. 

Eesti Raudtee palub elanikel ohutuse huvides puhastustööde ajal töö perimeetris mitte viibida.

Möödunud esmaspäeval lekkis Tapa ja Sonda jaama vahel rongi kahest tsisternvagunist kokku 51,9 tonni lahustit. Lekete avastamise järel läbis rong teisipäeval Tapal asjatundjate komisjoni põhjaliku kontrolli, mille käigus avati tolli pandud plommid ning kontrolliti üle põhjakorgid.

Kontrolli tulemusel minimeeriti võimalike täiendavate lekete oht ning rong jõudis teisipäeva õhtul Tapalt Muuga kaubajaama. Rong 36 tsisternvaguni ja nelja poolvaguniga alustas teekonda Kohtla jaamast. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles