Inimeste ükskõiksus võinuks 13-aastasele poisile maksta elu (17)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Läinud laupäeva pärastlõunal peksid kaks noorukit Rakvere kesklinnas Laada tänaval 13-aastast poissi, kelle kehavigastused olid nii tõsised, et ta tuli Rakverest pealinna meedikute hoole alla suunata.

Ida prefektuurist öeldi, et intsident juhtus ajavahemikul kella 16.30–17. Alustatud on kriminaalmenetlust kehalise väärkohtlemise paragrahvi alusel. “Täna pärastlõunal peeti kuriteos kahtlustatavana kinni 17-aastane noormees,” ütles Ida prefektuuri pressiesindaja Kerttu Krall eile. “Prokuratuur taotleb lähiajal kohtult tema vahi alla võtmist.”

Rakvere haigla peaarst Sirje Kiisküla kinnitas, et 1. aprillil toodi haigla erakorralise meditsiini osakonda raskete vigastustega 13-aastane poiss, kes esmaste uuringute järel suunati edasi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. “Vigastused olid tõsised,” nentis Kiisküla.

Virumaa Teatajale teadaolevalt õpib kannatanu Rakvere gümnaasiumis. Klassijuhataja sõnul on tegemist väga sümpaatse poisiga, kes on pigem tagasihoidlik, samas seltskondlik ja viisakas. “See juhtum on mulle väga ränk, elan seda praegu tõsiselt üle,” ütles kaks aastat lapse klassijuhataja olnud pedagoog maakonnalehele.

Ta tõi välja, et koolis lapsel sekeldusi olnud ei ole, kiuslikuks ega ülbeks teda ka nimetada ei saa. “Meil on õpilasi igasuguseid, aga temaga muret pole olnud. Ka koduga on alati kontakt püsinud,” lisas klassijuhataja.

Poissi peksti Rakvere kesklinnas valgel ajal, mil oli liikumas ka üksjagu inimesi. Virumaa Teatajale teadaolevalt ükski pealtvaataja asjasse ei sekkunud.

“See muudab olukorra eriti keeruliseks,” kommenteeris juhtumit Rakvere abilinnapea sotsiaalvaldkonnas Kairit Pihlak. Tema sõnul on inimeste ükskõiksus kohutav probleem ning selle tagajärjed võivad olla rasked.

Pihlak teadis rääkida oma kogemusest Rakveres Jaama tänavas, kus inimene lebas maas, autojuhid ja jalgratturid sõitsid aga peatumata mööda. “Kuidas nii saab?” avaldas abilinnapea nördimust.

Sündmuskohale lähedal oleva kaupluse töötaja rääkis, et nägi laupäeval kaupluse juures kiirabi ja arvas kohe, et nüüd on midagi juhtunud. Teise kaupluse töötaja kuulis pek­su­juhtumist aga tuttavatelt.

Rakvere linna sotsiaalosakonna juhataja Kersti Suun-Deket rääkis, et linnal vägivalla ohvriks langenud poisiga varem kokkupuuteid pole olnud, ka pole perekond olnud linnaametnike huviorbiidis.

Suun-Deketi sõnul näeb kord ette, et lastega juhtuvate õnnetuste korral saadab politsei teate ka linna lastekaitsetöötajatele, eilseks polnud linn ametlikku teadet veel saanud.

“Selliste sündmuste järel võtame perega ühendust ja pakume oma igakülgset tuge,” rääkis Suun-Deket.

Rakvere abilinnapea Rainer Miltop tunnistas, et nii tema kui ka sotsiaalosakonna juhataja kuulis juhtunust maakonnalehe vahendusel. “See on jube lugu,” lausus Miltop. Tema sõnul kinnitas politsei linnavõimudele, et selline asi on juhtunud.

Miltop rääkis, et politsei annab kaks korda aastas linna turvalisus- ja kriminaalpreventsioonikomisjonile ülevaate kuritegude statistikast, kuid konkreetsetest juhtumitest ei teavitata. Küll on politsei pöördunud linnavalitsuse poole abisaamiseks siis, kui on vaja lahendada mingi turvalisusega seotud olukord.

Rakvere linnapea Mihkel Juhkami avaldas imestust, et linnavõime sellisest juhtumist ei teavitatud.

Ta tõi näite, et iga kuu viiendal kuupäeval ehk pensionipäeval saab ta politseilt teated karvupidi kokku läinud pensionäridest. Mõnede riiukukkede nimed on tal suisa pähe jäänud.

Rakvere kesklinna promenaadi piirkonda laekub kiirabile pidevalt väljakutseid, kiirabitöötajad on Virumaa Teatajale öelnud, et sinna võiks suisa ööpäevaringse valve välja panna.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles