Peaminister Jüri Ratas: terrorismi ei õigusta miski

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Jüri Ratas ning riigikogu aseesimees Enn Eesmaa kohtusid täna Tapal rahvaga, räägiti päevakajalistel teemadel ja kõik said küsimusi esitada.

Eile möödus 100 aastat eestlaste meeleavaldusest Peterburis, kus osales umbes 40 000 eestlast ja millega nõuti Eestile autonoomia andmist.

Seda sündmust tähistati Peterburis Jaani kirikus tänujumalateenistuse ning Eesti Rahvusmeeskoori kontserdiga, kus viibis ka peaminister Jüri Ratas. "Olen õnnelik, et sain olla seal koos Eesti inimestega," ütles Ratas Tapa rahvaga kohtudes.

Peaminister pidas ajaloolise sündmuse meenutamist tähtsaks ning leidis, et oli märgilise tähendusega alustada Eesti Vabariigi 100 aasta juubelit tähistavate üritustega just Peterburis.

Jüri Ratas asetas Venemaal visiidil olles lilled Peterburi Tehnoloogia Instituudi metroojaama juurde, mälestamaks nädala alguses toimunud terrorirünnaku ohvreid. Esmaspäeval hukkus Peterburi metroos toimunud lõhkekeha plahvatuses 14 inimest, kümned said rünnakus haavata.

 "Mul ei tulnud pähegi, et ma seda ei teeks, miski ei õigusta vägivalda süütute inimeste vastu," rääkis Jüri Ratas. 

Keskerakonda kuuluvad riigikogu aseesimees ja peaminister rääkisid kohtumisel rahvaga pikemalt veel näiteks Eesti vabariigi sajanda sünnipäeva tähistamisest laiemalt, samuti sellest, et Eesti saab tänavu juulis Euroopa Liidu eesistujariigiks ning mis sellega kaasneb. Juttu tuli ka sellest, mida on suutnud ära teha praegune koalitsioon.

Külalistele esitati omajagu küsimusi. Tapa kandi elanikke huvitas haldusreformiga seonduv, samuti uuriti rongiliikluse kohta ja suurt huvi tunti kaitseväega seotud teemade vastu.

Küsiti ka näiteks e-valimiste ja kooseluseaduse kohta.

Kokkutulnutele pakkus meelelahutust laulja Heidy Tamme. Üritusel osales üle seitsmekümne inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles