Tallinna gümnasistid tutvusid Tapal sõdurieluga

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval lõppes keskpolügoonil neli päeva kestnud gümnasistide riigikaitselaager, millest võttis osa üle 120 õpilase neljast Tallinna koolist.

"Riigikaitseõpetus on rohkem kui pelgalt riigi kaitsmise õpetus. Me räägime siin nii ajaloost, matemaatikast, füüsikast kui ka loodus- ja ühiskonnateadusest. Õpetame noortele nii toimetulekut erinevates situatsioonides, teiste abistamist kui ka kodanikuks olemist," ütles riigikaitseõpetaja kolonelleitnant Meelis Peterson.

Riigikaitselaagris osalenud Tallinna Vanalinna hariduskolleegiumi, Pirita majandusgümnaasiumi, Lasnamäe üldgümnaasiumi ja Tallinna humanitaargümnaasiumi õpilased tutvusid nii 1. jalaväebrigaadi Tapa linnakus paiknevate Eesti ning liitlasüksuste kui ka politsei- ning päästeameti varustuse ja tehnikapargiga.

Lisaks esmaabi osutamisele õppisid noored muu hulgas automaatrelva käsitsemist, katelokis toidu valmistamist ning pimedas metsas orienteerumist.

Ühtekuuluvustunde tugevdamiseks ja meeskonnatöö parandamiseks võtsid 10-liikmelised meeskonnad mõõtu täpsuslaskmises, järve ületamises, riigikaitseteemalises viktoriinis ja 200-meetrise patrullraja läbimises.

Tallinna Vanalinna hariduskolleegiumi 10. klassi õpilase Katariina Kivi sõnul õpetas iga laagris veedetud päev talle midagi uut. "Pidime pimedas metsas märkamatult laagrisse jõudma, oleme küll õppinud, kui kaugele on hääli kuulda ning pimedas valgust näha, aga siin saime seda omal nahal kogeda," ütles Kivi.

Riigikaitseõpetus on valikaine, mida kaitseväelased ja kaitseliitlased õpetavad enam kui 150 gümnaasiumis ja kutsekoolis üle Eesti. Riigikaitseõpetus paneb aluse Eesti riigikaitse põhimõtete mõistmisele ning annab aimu ajateenistuses õpetatavatest oskustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles