Lääne-Virumaalt osaleb Maamessil 16 ettevõtet

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maamess linnulennult vaadatuna.
Maamess linnulennult vaadatuna. Foto: Kristel Kaljuvee

Järgmisel nädalal, 20.–22. aprillil, toimub Tartu Näituste messikeskuses järjekorras 25. Maamess, millest võtab osa läbi aegade suurim arv eksponente. Tooteid ja teenuseid koguneb tutvustama 500 firmat kümnest riigist.

Lääne-Virumaad esindab Maamessil 16 ettevõtet: Tamsalu EPT AS, Palmse Mehaanikakoda OÜ, Baltic Machine Factory/Lisako OÜ, Palmse Metall OÜ, Tec Agro OÜ, Nordkalk AS, Pomemet OÜ, Strangko Grupp AS, Maamajanduse Infokeskus, Agroproff OÜ, Raktoom AS, Matsimoka OÜ, Kukkumiskaitse OÜ, Aeroc Jämerä AS, Kaarli Talukaup OÜ ja Paadisaun/Rono Design OÜ.

Maamessi projektijuht Margus Kikkul ütles, et nagu eelmisel aastal, nii on ka tänavu Maamessi tarvis kasutusel 60 000 ruutmeetrit pinda, kuid osalevaid ettevõtteid on 40 võrra rohkem. "Võimalus seekord veelgi rohkem firmasid võõrustada on tingitud sellest, et D-hall on kolmandiku võrra suurem – 1200 ruutmeetrit – ning ekspositsioonialad on ka C-halli servas ja turutelgi ümber," rääkis ta.

Sel korral on osalejaid kümnest riigist: Eestist, Soomest, Rootsist, Taanist, Saksamaalt, Belgiast, Poolast, Ukrainast, Leedust ja Lätist. Eeskätt ongi suuremat huvi Maamessi vastu üles näidanud lätlased. "Tänavu panime rõhku Läti-suunalistele kommunikatsioonitegevustele, mis osutusid ka tulemusrikkaks," sõnas Kikkul ning lisas, et kui varasemalt on fookuses olnud Soome, siis nii tänavu kui ka järgmisel aastal keskendutakse rohkem lõunanaabritele. "Soomes teatakse meid juba hästi, ka sel korral on soomlaste grupid messile tulemas."

Kuigi Maamessil soovib osaleda üha enam välisriikide firmasid, on Kikkuli sõnul ennekõike eelistatud kohalikud ettevõtted ja organisatsioonid. Neid on messil kõikidest Eesti maakondadest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles